Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu  ve beraberindeki heyet Belediye Başkanımız İsmet İnce’yi ziyaret ettiler.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce ile görüşmeleri neticesinde iki ilçenin kardeş belediye olmasına karar verdiler.

Başkanlık Makamında gerçekleştirilen ziyarette; Belediye Başkanımız İsmet İnce ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Avanos İlçe Başkanı Alper İbaş, İl Genel Meclis Üyesi Tayfun Ceyhan, Eski İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Kadın Kolları Başkanı Sevdal Haklı, kadın ve gençlik kolları teşkilat üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile samimi bir ortamda sohbet ettiler. Avanos ve gündeme ilişkin konular üzerinde Halk TV’ye önemli açıklamalarda bulunuldu.

Belediye Başkanımız İsmet İnce, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ardından da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba birer konuşma yaptılar.

Konuşmada; her iki ilçe belediyesinin Cumhuriyet Halk Partisinin kardeş belediye uygulaması ile güç kazanacağını, deneyimlerini ve birikimlerini birbirlerine aktararak ilerleyen günlerde çok güzel çalışmalara imza atacaklarının müjdelerini verdiler.

İtalya’da doğan ve Türkiye’nin Seferihisar ile tanıdığı “Sakin Şehir” akımı kısa sürede ülkemizde Halfeti’ye kadar ulaşarak sayıları sekize yükseldi. İzmir Seferihisar Belediyesinin önderliğinde ülkemizde örnek teşkil edecek Sakin Şehir, Yerel Tohum Takas Projesi, Kadın Emeği Evleri, Sakin Şehir Minibüsleri, Seferikart gibi marka kimliği kazanan çok sayıda proje ve deneyimi Avanos’a aktarmayı ve Avanos’un deneyim ve birikimleri ile birlikte güç kazanmayı amaçladıkları noktasında ortak bir açıklamada bulunuldu.

Belediye Başkanımız İsmet İnce; heyete, Avanos ve bölgemiz hakkında bilgiler aktardı. Ardından ilçe merkezimizde ve Tahta Köprü çevresinde küçük bir şehir turu yaptılar. Hacıbektaş ziyaretinin ardından Avanos’a gelerek Belediyemizi ziyaret eden heyete, Cumhuriyet Halk Partisi Avanos İlçe Teşkilatı tam kadro eşlik etti. Belediyemizdeki görüşmenin ardından parti binasına geçildi. Bölgemizdeki temaslarının ardından programlarını tamamlayan heyet Avanos’tan ayrıldı.