Günaydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın suni gündemler oluşturarak ülkeyi yönettiğini ileri sürerek, vatandaşların daha ciddi sorunları olduğunu, bunların gündeme getirilmediğini savundu.

İmralı'daki görüşmelere de değinen Günaydın, "Bundan iki ay evvel 'Bdp milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracağım' diyen, Türkiye'yi 15-20 gün meşgul eden Başbakan, bugün dokunulmazlıklardan söz ediyor mu, yoksa bir af sürecinden mi söz ediyor- O zaman bu gündemin hangisine inanmak lazım. Tarafımızı belli edelim, Türkiye'de 40 yıldır, çok ciddi ve yakıcı sorun var. Bu sorunun çözümü de siyasetçi olarak hepimizin görevidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu çağrıyı zaten yaptı" diye konuştu.

Günaydın, Tbmm'de grubu bulunan 4 siyasi partinin, meşru çatı olan Tbmm'de bir araya gelerek, bu konuda bir görüş alışverişinde bulunması gerektiğini ve çözüm için de bir iradenin ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

Ziyaretin ardından merkeze bağlı Kaymaklı beldesine giden CHP heyeti, Kaymaklı Kültür Merkezi'nde patates üreticileri ile bir araya geldi.

Gökhan Günaydın, burada yaptığı konuşmada, patates üreticilerinin sesini CHP olarak Ankara'ya duyurmak için Nevşehir'e geldiklerini belirtti.

Nevşehir'de patatesin üreticiye maliyetinin 35-40 kuruş olduğunu, fakat çiftçinin ürettiği patatesi 10 kuruşa satmak zorunda kaldığını iddia eden Günaydın, "Türkiye'de bir yapay gündem olanca hızıyla devam ediyor. Ama diğer taraftan sıradan vatandaşımızın, yurttaşımızın ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Bugün ya televizyon dizilerinden ya da sonu gelmeyen siyasetten, sonu gelmeyen nutukların arasından, patates üreticisinin sesi çıkmıyor. Patates üreticisinin sesi burada çıkıyor da, Ankara'da duyulmuyor. Biz bu sesi Ankara'ya da duyurmak için buraya geldik" diye konuştu.