CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ve Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle Nevşehir’e adeta çıkarma yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ve Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle Nevşehir’de yoğun bir çalışma programı gerçekleştirdi.

Nevşehir’de, oda, borsa, sivil toplum örgütleri, belediye, işletme, sendika, esnaf ve vatandaş buluşmaları ile dikkat çeken Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ve Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan’a Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Aydoğan ve Mustafa Dirikoç da eşlik etti.

SERİ ZİYARETLER

Nevşehir programında sırasıyla şehir merkezindeki esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşlarla buluşan CHP heyeti Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve yönetim kurulu üyeleryle görüştükten sonra Nevşehir Ticaret Odası Başkanı M.Arif Parmaksız ve yönetim kurulu üyeleri, Nevşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (NESİAD) Başkanı Mustafa Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ve çalışma arkadaşları, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-İş Nevşehir İl Temsilcisi İbrahim Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın ve Meclis Başkanı Kemal Öğütlü ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş’la da bir araya geldi.

ÇİFTÇİNİN FERYADI

Kentin sosyoekonomik yapısı, siyasi tercihleri, beklentileri, görüş ve önerilerinin yanı sıra taleplerini de masaya yatıran CHP heyeti Nevşehir ekonomisinin tarım, ticaret ve turizm üçgeninde şekillendiğini ancak görüşmelerden elde ettiği verilere göre tarım teşviklerinin yetersizliği, ulusal tarım politikasının belirsizliği nedeniyle üreticinin uzaklaştığını belirledi. Özellikle üzüm üreticisinin pazar kaybının üretimi gerilettiğine, üreticinin bağını-bahçesini sökmek zorunda kaldığını dile getiren Müzeyyen Şevkin ve Faruk Sarıaslan, “Çiftçi temsilcileri, çiftçi, ziraat odaları ve siyasilerin ortak noktada buluşarak çiftçiyi küstüren girdi maliyetlerine acil bir önlem alması yönünde görüş bildirmiştir. Nevşehir Merkezi’nde yaklaşık 1000 kişinin istihdam edildiği ve tekstil sektörüne hizmet eden Sümerbank Pamuklu Sanayi Müessesesi’nin kapatılması da ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Fabrika binalarının çarşı merkezinin tam orta yerinde atıl durumda bırakılması ayrı bir tirajedi olarak göze çarpmaktadır” dedi.

NEVŞEHİR TURİZMİNİN ÖNEMİ

Nevşehirli esnaf, sanayici ve iş adamının ağır borç ve vergi yükü, enflasyon, döviz kuru dalgalanmaları, faizlerin yüksekliği nedeniyle yeni üretim sahalarına yönelemediğini iş dünyasının ve vatandaşların enflasyoun düşürülmesi yönünde çalışma beklediğini ifade eden Dr. Şevkin ve Sarıaslan, “Tarihi ve turistik zenginlikle öne çıkan Nevşehir’de turizm teşviklerinin yetersizliği, ulusal turizm politikasının etkisizliği nedeniyle uluslar arası piyasada daha çok öne çıkması gereken kentin bu alanda istenen seviyeye ulaşmadığı yaptığımız görüşmelerde öne çıkmıştır. İlçede daha çok kalifiye personel yetişmesi için Turizm Meslek Yüksek Okulu’na merkezi idarenin yeterli hassasiyeti göstermesi de elzemdir” diye konuştu.

CHP heyeti, Nevşehir çalışmalarını rapor halinde CHP Genel Merkezi’ne sundu.