Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan alçakça ve insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Alçakça yapılan, insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz


Bu saldırının, şehitlerimize ve ailelerine yapılan çok büyük bir saygısızlık olduğunu da vurgulayan Gülmez “Bu saldırıyı yapanlar, CHP Genel Başkanımız ve partimizin, terör ve ona destek verenler karşısındaki korkusuzca duruşundan rahatsız olanlardır” diye konuştu.
Gülmez, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Kocatepe Camii’sinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ve Van'da şehit olan Uzman Çavuş Özgür Kara için düzenlenen cenaze töreninde yumurtalı saldırıya uğradığını belirtti.
CHP olarak her türlü terör örgütünü ve terörist faaliyetleri lanetlediklerini belirten Gülmez “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, her ortamda açıkça, en ağır sözlerle her türlü terör örgütünü ve terörist faaliyetleri lanetlediğini ifade etmişler, devletimizin teröre ve teröristlere karşı mücadelesinde ‘amasız, fakatsız’ olarak her türlü desteği vermişlerdir. Yüce Meclisimizde terörün son bulmasına yönelik yapılan her türlü teklife desteğini vermiş, ülkemizin bu beladan kurtulması için bizzat kendisi de her türlü çabayı göstermiştir. Terör konusunda bu kadar net olan partimize ve Sayın Genel Başkanımıza kim olduklarını gayet iyi bildiğimiz karanlık odaklar tarafından yapılan saldırılar kamuoyu ve değerli halkımızca tasvip bulmamıştır. Terör örgütü mensuplarını Habur’da davul zurnayla karşılayanlar, Dolmabahçe’de mutabakat imzalayanlar, Oslo’da terör örgütüyle pazarlık yapanlar, terör örgütünün Güneydoğu’da kentlere silah ve mühimmat yığınağı yapmasına göz yumanlar, Kürdistan’ı kurmak istediğini her fırsatta ilan eden Barzani’yi kırmızı halılarda en üst seviyede karşılayarak her türlü iltifatı edenler, Kürt Bayrağı altında Şivan Perver’le İbrahim Tatlıses’in söylediği şarkılara ses çıkarmayanlar, ortadadır.  Bütün bu suçları işleyenlere bir şey demeyen karanlık odaklarla bağlantılı alçaklar, hainler, terör örgütlerinin hepsini lanetleyen Genel Başkanımıza, saldırmaktadır. Bu saldırının altındaki esas neden, örgütler, çeteler, her neyse bir an önce ortaya konmalıdır. Aslında bunlar bilinen şeylerdir. Terörü, terörden ve akan kandan beslenenleri lanetlemeye devam edeceğiz. Herkes bilmelidir ki, şehitlerimize ve ailelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şehit cenazelerine katılmamıza da kimse engel olamayacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik alçak saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, saldırının ardındaki kişilerin bir an önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada partimizin liderinin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.