CHP il başkanları Gülşehir’de yaptıkları toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiklerini açıkladı.

Açıklamayı yapan İstanbul CHP İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, Düzce, Isparta ve Yalova dışında 78 il başkanının destek verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Sayın genel başkanımızın yerel seçimlerin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından bizzat çağrı yaparak, olağanüstü kurultayı toplamasını takdirle karşılıyoruz. Bu kurultaydan partimiz birlik, beraberlik ve halkımızın umudu olarak, daha da güçlenerek çıkacaktır, buna inanıyoruz.

Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, özgürlük, demokrasi, evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetimizin temel değerleri için vermiş olduğu mücadeleyi destekliyoruz.

Genel başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye’yi kucaklamak adına attığı cesur adımların il başkanları olarak arkasında duruyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel unsuru olan örgütlerimizin ve üyelerimizin arzusu; genel başkanımızın, demokratik katılımcı bilgiyi ve liyakatı öne çıkaran, parti disiplinini sağlayan, örgütlerin taleplerine açık bir yönetim anlayışı ve işleyişini daha da güçlendireceğine inanıyor ve güveniyoruz,

içinde bulunduğumuz tarihsel süreci de göz önüne alarak; ülkemizde yaşanan kutuplaşma ayrışma ve ekonomik yozlaşmayı sonlandıracağına,

ekonomik refahı, adaleti ve toplumsal bütünlüğümüzü sağlayacağına, partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız sayın genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları olarak, yükselen özgürlük ve demokrasi taleplerinin yaşama geçirilmesi için partimizin, sosyal demokrat ideolojisine ve devrimci yapısına her zaman sahip çıkacak ve bu konudaki hassasiyetimizi kararlılıkla devam ettireceğiz.
Kurultayımızın partimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor yurdumuz, halkımız ve tüm insanlık adına insani ve ahlaki tüm değerlerin yaşama geçirilmesi mücadelesinde sayın genel başkanımıza başarılar diliyoruz.”