CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI HİLAL DOKUZCAN‏

  - CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI HİLAL DOKUZCAN:

  - “ASLINDA BÜTÜN KADINLAR SOLCUDUR”

  - “ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI YOLDA YÜRÜRKEN KALBİMİZİN SOLDA ATTIĞINI UNUTMAYAN BİR ÖRGÜTÜZ”

 

CHP Kadınları Anadolu Yollarında

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Anadolu’da kadınların daha fazla siyasette yer alması gerektiğini ve yerel seçimlerde kadınların oylarının çok önemli olduğunu belirterek: “Şiddeti, savaşı bir siyaset diline dönüştüren koşullarda kindarlığı ve korkuyu örgütleyen bir yapı karşısında aslında çözümün kadın örgütlülüğünden ve sevginin örgütlenmesinden geçeceğine inanıyoruz” dedi.

  CHP Kadın Kolları tarafından başlatılan ”CHP Kadınları Anadolu Yollarında 7 Ay 7 Bölge” çalışma projesi kapsamında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile partinin MYK Üyeleri Ayfer Cömert, Fatama Köse, İlknur Sever ve Nurhan Çoşkun Nevşehir’e geldi. Partisinin Nevşehir İl Başkanlığı binasında Nevşehir’deki kadın derneklerinin temsilcileri cve Kadın Kolları İl Başkanlığı yöneticileri ile bir araya gelen Dokuzcan burada yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde bu güne kadar 45 il gezdiklerini ve hedeflerinin Nisan ayına kadar 81 ilde kadınlarla buluşmak olduğunu kaydetti. Gittikleri illerde kadın örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek kadınların sorunlarını dinlediklerini ifade eden Dokuzcan, Türkiye genelinde bu projenin tamamlanmasının ardından hazırlanacak olan rapor ile partilerinin kadın politikalarının tespit edileceğini açıkladı.

 

  ‘SEÇİMLERİ KAZANMANIN YOLU KADINLARDAN GEÇİYOR’

  Anadolu’da annelerin, kadınların sesinin yükselmesine, bu sese duyulan ihtiyacın ortaya çıkmasına ve kadınların eşitliği ve siyasal alan başta olmak üzere her alanda yer alabilmeleri için gerekli olan mücadelenin bir parçası olmak adına bu çalışmayı yürüttüklerini kaydeden Dokuzcan: “CHP kadınlarının bu çalışma içerisinde başlattığı bir dizi etkinlik var. Çünkü biz bu çalışmaya başladığımızda 3 ana amaç belirledik. Bunlardan birincisi; etkin, güçlü ve verimli bir kadın kolları oluşturmak. Çünkü seçimleri kazanmanın yolu kadınlardan geçiyor. Diğer önemli nokta; yerelde halkın içinde, halkın yanında olmak ve onların, özelliklede yereldeki kadınların  sorunlarını onlarla birlikte tespit etmek, çözüm yollarını onlarla birlikte oluşturup yerel kadın politikaları oluşturmak. Yaklaşan yerel seçimlerde kadınlarımızın oyunun çok önemli olduğunu görüyoruz. Onlara ulaşmak, onlara dokunmak ve onlarla birlikte olmak çok önemli. Diğer bir amacımız ise yaklaşan seçimler öncesinde kadınlarımızın daha fazla parti içerisinde yer almalarını sağlamak, daha çok kadınımızın belediye başkanlıklarında ve belediye meclis üyeliklerinde görev yapmasını sağlamak. Dolayısıyla bu üç amaç, Türkiye’de şu an mevcut siyasi ortamda aslında kadın gücünün gerekliliği bir kez daha gösteriyor. Şiddeti, savaşı bir siyaset diline dönüştüren koşullarda kindarlığı ve korkuyu örgütleyen bir yapı karşısında aslında çözümün kadın örgütlülüğünden ve sevginin örgütlenmesinden geçeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla da bunu yapacak en güçlü örgütün CHP kadın kolları olduğunu biliyoruz.” dedi.

  CHP’li kadınlar olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda emin adımlarla yürüdüklerini ve bunu yaparken de kalplerinin soldan attığını unutmadıklarını söyleyen Dokuzcan, aslında Türkiye’deki bütün kadınların solcu olduklarını ifade etti. Dokuzcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığımız bütün çalışmalarda bir şey öne çıktı. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu yolda yürürken de kalbimizin solda attığını unutmayan bir örgütüz. İnsanlık iki kanatlı bir kuştur. Bu kanatlardan birini erkekler diğerini ise kadınlar temsil eder. Aslında bu kuşun sağ kanadı erkekler sol kanadı ise kadınlar. O yüzden aslında biz bütün kadınlar solcudur diyoruz ve bunu kadınlarımıza hatırlatacağız. Kadınların emeği siyasal hayatta her zaman çok önde oldu. Evde oldu, toplumsal yaşamda oldu. Şimdi bu emeği görünür bir güce, mücadele amacına dönüştürmeyi hedefliyoruz.”