Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM de söz alarak Önce Nevşehir ve Kırşehir Milletvekillerini sonrasında da AK Parti iktidarını eleştirdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bir süre önce Nevşehir’i ziyaret ettiğini belirterek, "Bir turizm merkezi olan kentte şu an 100 otel satılık, 21 otel kapatıldı. İşsizler ordusuna yeni neferler katıldı. İktidarın haberi yok" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri'nin yanı sıra çevre illerin sorunlarını da Meclis gündemine taşıyor. Arık, "İller sorunlarla boğuşuyor ama AKP'li vekillerin derdi Başbakanlık" Nevşehirli dostlarımızın sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz." dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Arık, Nevşehir Milletvekillerini Eleştirdi!

CHP'li Kayseri Milletvekili Arık, Mecliste yaptığı açıklamasında; "Nevşehir'de 15 denetimsiz yurt var. Ayrıca Nevşehir'de 100 otel satlık, 21 otel kapatıldı. İktidarın haberi yok. Nevşehirliler Antalya Nevşehir hızlı tren hattı yalanıyla oyalanıyor. CHP Nevşehir İl Başkanımız Kamil Gülmez Hızlı Tren hattının ne zaman hayata geçireleceğini soruyor. Tarım can çekiştiriyor seslerini duyan yok. Diyeceksiniz ki Nevşehir'in Milletvekili Yok mu da sen bunları söylüyorsun? Evet var ama onların Başkanlık dışında başka bir dertleri yok..." dedi.

'100 OTEL SATILIK, 21 OTEL KAPATILDI' 
Adana’da yaşanan yurt faciasını hatırlatan Arık, "Nevşehir’de de yaklaşık 15 denetimsiz yurt olduğu söyleniyor. Denetim yapmak için daha kaç çocuğumuzun hayatını kaybetmesi, tacize uğraması gerekiyor" diye sordu. Arık, şunları söyledi: "Bir turizm merkezi olan kentte şu an 100 otel satılık, 21 otel kapatıldı. İşsizler ordusuna yeni neferler katıldı. İktidarın haberi yok. Nevşehirliler on yıldır Antalya- Nevşehir hızlı tren hattı yalanıyla oyalanıyor. Nevşehir İl Başkanımız Kamil Gülmez hızlı tren hattının ne zaman hayata geçirileceğini soruyor. Turizm dışındaki en önemli geçim kaynağı olan tarım da can çekiyor, seslerini duyan yok. Sizin 'millet'ten anladığınız sadece yandaşınız mı" açıklamasında bulundu.

Kırşehir Cezalandırılıyor!

Tüm ülke gibi Kırşehir'in de sorunlarla boğuştuğunu söyleyen Çetin Arık, Demokrat Parti dönemine gönderme yaparak, "1954 yılında Demokrat Parti Kırşehir'de istediği oyu alamayınca bu şehrimizi cezalandırıp ilçe yapmıştı. Anlamadığım noktaysa AKP neden Kırşehir'i cezalandırıyor? Kırşehir bu gidişle tekrar ilçe olacak. Bu kentteki 48 fabrikadan 16’sı da kapatılmış" ifadelerini kullandı. 

Arık, "Şimdi denilecek ki, 'bu illerin milletvekili yok mu da sen bunları söylüyorsun' Evet, var ama onların başkanlık dışında dertleri yok" diye konuştu. 

Kayseri Milletvekili Arık'ın bu açıklamalarının ardından AK Partili Nevşehir ve Kırşehir Milletvekillerinin CHP'li Arık'a nasıl bir cevap verecekleri merak konusu...
 

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın bu eleştirilerini paylaştığı şahsi Sosyal paylaşım sitesi Facebok hesabındaki bu haberi Beğen'enler arasında MHP'li Eski Nevşehir Milletvekilleri Mehmet Varol ve İsmail Çevik'in olması dikkat çekti.

Çetin Arık Kimdir? İşte Özgeçmişi
1 Nisan 1971'de Kayseri Sarız Kurdini köyünde doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Şerife'dir.
Tıp Doktoru; Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Erciyes Üniversitesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı alanında ihtisasını tamamladı.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Arık, evli ve 3 çocuk babasıdır.