Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Nevşehir İl örgütü düzenledikleri kahvaltıda gazeteciler ile bir araya geldi.  CHP İl Başkanı Kamil Gülmez burada kahvaltılı toplantıda Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2000 Evler Mahallesinde bulunan n' Osteria Cafe’de düzenlenen toplantıya; CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, CHP Kadın Kolları Başkanı Kadriye Özsoy ile partililer ve FİB Haber Merkezinden www.fibhaber.com Genel Koordünatörü İbrahim Uysal ile Nevşehir'de görev yapan az sayıda basın mensupları katılım gösterdi.

Ülkemizde basın özgür değil...
Katılımın az olması hasebiyle sitemde bulunan Başkan Gülmez yaptığı değerlendirmesinde; Dün Yerel basından 25 gazeteci arkadaşı tek tek aradık. Hepsi kahvaltılı basın toplantısına katılacaklarını söylediler. Bizde ona göre hazırlık yapmıştık. Ama maalesef görüyoruz ki katılım çok az. Herhalde basın mensubu arkadaşlarımızın ya işleri vardı yada bir takım çevrelerden ve baskılardan korktukları için demeyimde baskı kurdukları için çekindiler. Bu nedenle ben katılım gösteren arkadaşlara cesaretleri için teşekkür ediyorum dedi.


Nevşehir CHP İl Başkanı Kamil Gülmez açıklamasında; Değerli Basın Mensupları, dün Afrin'de 8 tane genç fidanımız şehit oldu. Öncelikle buradan tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, ailelerine baş sağlığı diyoruz. Allah sabırlarını arttırsın, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Gülmez ; Ülkemizin Genel durumu hakkında sizlere bilgiler vermek istiyorum. Ülkemizde 2019 yılında 3 tane seçimimiz var. Bunlardan birisi 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler, diğerleri ise Kasım ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Parlemento seçimleri.

Partilerimize bakıyoruz çeşitli ittifaklar oluşmakta. Bu ittifaklar neticesinde'de seçim sisteminde bir takım değişikliklere gidiliyor. Bu değişimler sonucunda da seçimlerde bir takım adaletsizler baş gösteriyor. Bir Gazete yazarımızın yazdığı yazıdan sizlere örnek vereyim;

'' Küme Düşmüş bir Takımı, Şampiyon yapmak istiyorlar''

Ak Parti ve MHP 'nin oylarının toplamı %51'i bulsa SP ile tekrar ortaklık için gidip gelmezler  ama bakıyoruz ki bunlar malisef %51'i bulamadılar. Bu nedenle biz 6 Nisan da yapılan referandumda %49.5 HAYIR oy aldık bu cepheyi biz sağlam tuttuğumuz taktirde inanıyorum ki yerel seçimlerde olsun parlemento seçimlerinde olsun ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde olsun çok rahat %55 oranında oy alacağımıza inanıyorum.
Bir takım partilerle ittifak yerine ilkelerde birleşmek istiyoruz.  Nedir bu ilkeler, seçim ilkeleri seçimde oy kullanma, oy pusulalarının düzenlenmesi, sandıklara sahip çıkma ve neticede de yüksek seçim kurulunun tarafsız bir şekilde seçimi idare etmesi ve sonucu halkımıza ilan etmesidir. Siyasi durum malesef Türkiye'de bu şekilde yürüyor. 
Ekonomik duruma gelecek olursak, Her ne kadar kişi başına ülkemizde gelir 11.000 dolar deseler de bilemiyorum sizlerin cebinde böyle bir artış oldumu ben emekliyim benim maaşımda bir artış olmadı aksine pahalılıktan dolayı giderlerimiz daha çoğaldı. yaşam seviyem daha da aşağıya indi. 2002 deki dolar 1,20 tl, benim o zaman emekli maaşım 1.600 tl idi. yaklaşık olarak 1100-1200 dolar emekli  maaşı alıyordum bugün ise 700 dolara düştü ekonomik durum budur.

Bunların en çok övündüğü durum ise sağlıktır. Türkiye deki sağlık durumu neredeyse iflas etmiş durumda bugün özel hastanelere gidiyorsunuz muayene ücreti 50 tl eğer bir Prof.'e muayene olacaksanız 150-200 tl den başlamakta.  

Devlet hastanelerine gittiğinizde ise çoğu doktordan randevu alamıyorsunuz alsanız bile 1 hafta veya 10 gün bekliyorsunuz ve emekli maaşlarınızdan 15 veya 20 tl gibi bir ücret kesiliyor. Eczane'ye geliyorsunuz devletin vergi tahsilatını yapar gibi vergi memuru gibi devletin alacağı parayı tahsilat yapmaktalar eczacılar. İlaçlara katılım payı olarak sizden para alıyorlar. Ayrıca belli ilaçlardan da fark alınıyor özellikle kanser gibi belirli hastalıkların ilaçları ödenmiyor. Vatandaş cebinden almak zorunda kalıyor geçenlerde bir öğretmen allah rahmet eylesin eczaneden kanser ilacı almak için geldi inanırımsınız 12 000 tl para vermek zorunda kaldı. Anlayacağınız devlet ödemiyor kanser ilaçlarını şimdi birde şehir hastaneleri çıktı bugün büyük şehirlerde şehir hastaneleri kuruluyor. Buraları yapan firmalar iktidarın belli yandaşlarıdır. Deniliyor ki bu firmalara kardeşim şehir hastanelerini yapacaksın. 20 yada 30 yıl süresiyle işleteceksin fakat yıllık hasta sayısı şu kadar biz size bunu garanti ediyoruz bu hasta sayısına göre de paranı alacaksın diyorlar .  

Eğitim şekli ise, bizler daha önce eğitimde bir sistem uygulanırken önce pilot okullarda uygulama yapılırdı. Daha sonra başarı durumuna göre yaygınlaştırılmaya başlanırdı. Örneğin 1982 yılında temel eğitim okulları önce 10 okulda uygulandı bunlardan biride Nevşehir'de 30 Ağustos ilkokuluydu. Bu pilot okullarda ki uygulamaya göre, olumlu olduğunda tüm Türkiye’de uygulanmaya başlanırdı.  Ama maalesef sisteme getirilen 4+4+4 sistemi, TEOG yerine getirilen sistem gibi birçok değişiklikler yapıldı. TEOG’un ne olduğunu kimse bilmiyor.’ dedi.


Nevşehir CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Kısaca İşin özü şudur ki, Gelinen noktada Eğitim hala karma karışık bir hal almış, köylümüz bitmiş, yargı ve sağlık maalesef çökmüş durumda. Ekonomi ise gittikçe daha kötüyr gidiyor şeklinde konuştu.