Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Nevşehir’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez ve partili yöneticilerle Muhtarlar Derneği, Esnaf odaları birlik başkanlığı, Şoförler Odası, Görmeyenler kültür ve birleşme derneği, Ticaret ve Sanayi odası ile Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube başkanlıklarını ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, İktidar partisinin bu kez kaybetmeme üzerine bir seçim kurgusu içerisinde bulunduğunu söyledi.

“AKP’nin bu kez kaybetmeme üzerine bir kurgusu var”

Bakırlıoğlu, hem yerel seçim sürecini hem de Nevşehir’deki ziyaretlerini değerlendirdiği röportajımızda; “Yerel seçim sürecine girdik. Her seçim önemli. Bu seçimi diğerlerinden ayıran bir durum var. Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçimlerde ilk defa kazanmak için mücadele etmiyor. İlk defa. AKP bu defa kaybetmeme üzerine bir kurgu var. Şunu söylüyor. Ben İstanbul’u, Ankara’yı kaybetmeyim. Manisa’yı kazanmasam da olur diyor. 16 Nisan referandumunda artık koalisyonlar tarihe karışacak deniliyordu. Ama 24 Haziran seçimlerinde gördük ki ittifaklar peşin peşin söylenmeye başlandı. Hatta bu yerel seçimlere de sirayet etmeye başladı. Cumhur ittifakını oluşturan iki siyasi parti devletin beka sorunu olduğunu söyleyerek bu olayı daha farklı bir cepheye çekmeye çalışıyorlar. Hatta bizimde içerisinde bulunduğumuz ittifaka illet, zillet ittifakı yani hastalıklı diyerek hakaret etmekte. Hor görmekte. PKK terör örgütü bu ülkeyi 40 yıldır bölemedi. 15 Temmuz darbe girişimi bu ülkeyi bölemedi. Ancak bu ülkenin insanlarına illet, zillet demek en az yaşanan o olumsuz süreçler kadar tehlikeli. Bundan derhal uzaklaşılmalı. Kimsenin ayağına taş değmesin. Amacımız insanlarımıza hizmet etmek. Nevşehir’de gördüğüm kadarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi, MHP ve İYİ Parti arasında kıran karına bir yarış olacak. Ben İYİ Parti adayımızın burada başarılı olacağına inanıyorum. İlçelerde de partimizin başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.