Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Milletvekili Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan,T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na yazılı soru önergesi verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan; "Bugün TBMM Genel Kurulunda Öğrencilerimizin KYK borçlarının işe girene kadar faizsiz ertelenmesini , NEV-PET A.Ş. bünyesindeki petrol istasyonunun ihale yapılmasına rağmen neden iptal edildiğini ve Derinkuyu ilçemizdeki çiftçilerin zor durumda olduğunu, patates ekim yasağının kaldırılması gerektiğini dile getirdik" dedi.

Nevşehir Milletvekili Sarıaslan'ın konuşmasını dinlemek için aşağıdaki;

Kırmızı linke tıklayıp izleyebilirsiniz...

İşte Sarıaslan'ın Yazılı soru önergesi;

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. maddesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim

14 01 2019

Avukat Faruk Sarıaslan

Nevşehir Milletvekili

Türkiye'de üniversite mezunlarında ki işsizlik oranı yüzde yirmi yedi iyi geçmiştir. Üniversiteyi bitirdiği halde iş bulamayan gençlerimiz ailelerinden aldıkları harçlıklarla hayatını idame ettirmektedirler. Bu koşullarda yaşayan gençlerin öğrenciyken almış oldukları Kredi borçlarının ödemeleri mümkün görünmemektedir. Gençlerimiz iş bulamama sıkıntısı içinde yaşarken diğer taraftan Kredi borçlarının faizi ile birlikte tahsil edilmesi talebi gençlerimizi bunalıma sürüklemektedir. Buna göre,

1-Üniversite mezunu işsiz gençlerimize iş olanağı yaratma için ne tür çalışmalar yapmaktasınız

2-Bu gençlerin öğrenci iken almış oldukları kredi borçlarını işe girene kadar faizsiz olarak ertelemeyi düşünüyor musunuz?