CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan, Nevşehir'de valilik ve belediyedeki bazı olumsuz uygulamalar sonrasında üniversitede de garip olayların yaşandığını öne sürdü.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü ve Rektör Danışmanı Kadir Binici'nin, Atatürk'ün ölüm yıl dönümünün bir gün öncesinde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunduğunu söyleyen Sarıaslan, bunun son derece hadsiz bir davranış olduğunu belirtti.

Faruk Sarıaslan, "Bu şahıs, 10 Kasım sabahı saygı duruşunda bulunan herkesi sahtekarlıkla suçluyor. Binici hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Rektör Beyi de acilen bu şahsı görevden almaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

CHP'li Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, konuyu ayrıca Meclis gündemine de taşıyarak TBMM Genel Kurulunda da Rektör Danışmanı hakkında ağır ithamlarda bulundu.

İşte Sarıaslan'ın o konuşmalarına daire videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!
 

TUTANAK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI

Dönem: 27 Yasama Yılı: 3 Tarih: 12.11.2019 Birleşim: 16 Ham Tutanak Sayfası:130-

Konuşmacı: FARUK SARIASLAN Seçim Çevresi: NEVŞEHİR

Tutanak Metni:


FARUK SARIASLAN (Nevşehir) - Teşekkür ederim Başkanım.
Görevi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü, Rektör Danışmanı, Öğretim Üyesi olan hadsiz, kendini bilmez, zübük Abdülkadir Binici isimli şahıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve vatanın kurtarıcısı Büyük Önder Atatürk'ü 10 Kasımda anma törenleriyle ilgili 9 Kasımda attığı "tweet"te "Yarın sabah kıytırık siyasi hesaplar için Türkiye düşmanlarıyla bir olan milyonlarca sahtekâr siren sesleriyle beraber samimiyetsiz fiilî icra edecek." diyerek o gün saygı duruşunda bulunan herkesi sahtekârlıkla suçlamıştır. Herhâlde bunun içerisine Cumhurbaşkanı da dâhildir.
Bu hadsiz ve ahlaksızla ilgili, savcıları göreve davet ediyorum, Rektörü ve bu hadsizi istifaya davet ediyorum. Bunları bu göreve getirenlerin nasıl bir tavır alacaklarını merakla bekliyorum. Böyle bir üniversitenin Türkiye'de olmaması gerektiğine inanıyorum.
Teşekkür ederim.