Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili Adayları Avanos’ta  seçim çalışmalarında bulundular.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili adayları Osman Fahri Ertik, Mehmet Seyhan Duru ,Fulya Gülşen Altınsoy, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, CHP Avanos İlçe Başkanı Celal Alper İbaş, CHP Avanos İl Genel Meclis Üyesi Tayfun Ceyhan ve Partililerden oluşan heyet Seçim Çalışmaları kapsamında Avanos’ta Sivil Toplum Örgütleri , Esnaf ve Açık Pazar yerinde Vatandaşları ziyaret ederek  parti programları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak destek istediler. 

Ziyaretler Kapsamında Avanos Esnaf Odası  Başkanlığını da ziyaret eden Heyet Partinin Esnafa sağlayacağı yeniliklerle ilgili bilgiler verdi.


Milletvekili Adayı Fahri Ertik  Cumhuriyet Halk Partisi olarak Toplumun tüm kesimini kucaklayacak şekilde bir programları olduğunu belirterek Esnaflara sağlanacak kolaylıkların • Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağını,  KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracak, iş yerine özel uygulamaların önünü açacağız., Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız.  Kredi Kefalet Kooperatiflerini güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız.  Esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlanacağını belirtti.