Nevşehir Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Meliha Atalay , CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Görmez'i makamında ziyaret ederek ortak basın açıklamasında bulundular.

Son Dönemlerde ülkeyi yangın yerine çeviren terör olaylarına bir tepki de CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Görmez’den geldi.


Şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı dileyen Başkan Görmez, “ Ülkemizin birliği ve huzuru için oyuna gelmemeliyiz. Herkes demokratik tepkisini ortaya koyabilir ancak saldırmadan, kırmadan ve hedef göstermeden yapmalıyız” diyerek sağ duyu çağrısı yaptı.

“Bu karanlık günler geçecektir.” diyen Başkan Görmez,  “Uygar bir toplum olabilmek için barış bir ideal değil, mecburiyettir” dedi.  

Ülkedeki kaos ortamının sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı olduğunu savunan Görmez, Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Başkan seçseydik bu kaos olmayacaktı” ifadelerini hatırlattı.

Atatürk´ün iki büyük eserimden birisi dediği CHP, 92 yıl önce bu gün kurulmuştu. 92 yıllık demokrasi mücadelemiz Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece yani sonsuza dek devam edecektir.

Partimizin kuruluşunun 92.yılında son zamanlarda toprağa düşen şehitlerimize ağlıyoruz. Bundan dolayı partimizin kuruluş yıldönümü nedeni ile planladığımız kutlama ve çelenk törenlerini iptal ettik. Bu karanlık günler geçecektir. Uygar bir toplum olabilmek için BARIŞ bir ideal değil, mecburiyettir. Terör örgütünün hedeflerine hizmet etmemek için, terörle mücadeleyi en üst düzeyde sürdürürken, kardeşlik ve barış talebini daha da yükseltmeliyiz. Bize yakışan budur.

Öte yandan 1 Kasım seçimleri yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi’nde  Nevşehir milletvekilleri adayları belli oluyor.
İl Başkanı Görmez'in www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında Erken seçimlerde CHP Milletvekilliğine şuana kadar Eski Avanos Belediye Başkanı Seyhan Duru ve Ürgüp CHP Kadın Kolları Başkanı Fulya Altınsoy resmi müracaatta bulundukları ifade edildi.

Foto: İsmail Çetiner / FİB Haber