Nevşehir'de Cumhuriyet Halk Partisinin 36. Olağan il kongresi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.
Partililerin yoğun katılım sağladığı il kongresine CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Genel Sağlık İş Sendikası Genel Sekreteri Sadık Doğrul, Kayseri ve Kahramanmaraş İl Başkanlarının yanı sıra ilçe başkanları ve partililer katıldılar.
Seçimin blok liste ile mi yoksa çarşaf liste ile mi yapılacağının oylanması sonucunda seçimin blok liste ile yapılması genel kurula katılan delegelerin oylarıyla belirlendi.
Akşam saatlerine kadar süren oy kullanımının ardından yapılan oy sayımında İl başkanlığına yeniden aday olan Kamil Gülmez ve beraberindeki liste 81 oy alırken, Dr. Cuma Yorgancı ve beraberindeki liste ise 31 oy aldı.


CHP Nevşehir  İl Başkanı Kamil Gülmez yaptığı açıklamasında, Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi 36. İl Kongresini gerçekleştirdik. Seçim sonucunda bana ve yönetimime oy vererek güven tazeleyen partililerime teşekkür ederim. Seçim sonucu Kamil Gülmez 88 -Dr. Cuma Yorgancı 31.  Kongremize katılarak bizleri onurlandıran Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin e Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül e teşekkür ederiz.


Haber: Mustafa Ferveren