NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinde geçtiğimiz günlerde yapılan ön seçim sonuçlarında yapılan yeni bir değerlendirme sonucunda Mehmet Değirmenci’nin lehine 6 oy fazla yazıldığı belirlendi. Seçim kurulu bu durumda sıralamada üçüncü sıraya Fahri Ertik’i yazdı.

Edinilen bilgiye göre CHP İl ve ilçe başkanlıklarının nezaretinde 29 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen ön seçimde Kozaklı ilçesindeki sayımda Milletvekili aday sıralamasında Üçüncü sırada yer alan Mehmet Değirmenci’nin lehine oy fazla yazıldığı tespit edildi. Ve yapılan düzenleme sonucunda daha önceki oy sayımlarında Değirmenci’nin bir oy gerisinde 4. sırada bulunan Fahri Ertik üçüncü sıraya yazıldı.

Bazı ulusal medya organlarında da Fahri Ertik’in üçüncü sıra adayı olarak belirtilmesine neden olan bu durum karşısında Fahri Ertik adaylıktan çekilme kararı aldı ve bunu hem partiye hem de seçim kuruluna bildirdi. Durum böyle olunca ön seçim sonuçlarına göre 4. sırada bulunan eski il başkanı Mehmet Değirmenci Cumhuriyet Halk Partisinin 3. sıra adayı olarak yeniden listedeki yerini aldı.