Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve CHP 27.Dönem Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, www.fibhaber.com Gazetemiz Genel Koordinatörü Fikret Çapacı ile bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulundular.

Milletvekili Sarıaslan, yoğun bir seçim kampanyası yaşadıklarını, bugüne kadar kırsalda ve kentteki çalışmaları nedeniyle medya kuruluşlarına yapamadıkları ziyareti seçim sonrası gerçekleştirebildiklerini belirterek, Nevşehir'in en çok takip edilen haber organı www.fibhaber.com Gazetesi´ne de teşekkür etti.

24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP´den Nevşehir 1. Sıra Milletvekili olarak TBMM´ye seçilen Faruk Sarıaslan, Gazetemize yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan gazetemizi ziyaret ederek, “Ben sıradan bir milletvekili değil, iz bırakan, sözü geçen  bir milletvekili olmak istiyorum. Bunun içinde hiçbir koltuk kaygım yok” dedi. 

Sarıaslan, 24 Haziran seçimlerinin bir değerlendirmesini yaptıktan sonra, seçimden sonra Nevşehir için neler yapabilirize değinerek,” Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız Atilla Seçen beyi makamında ziyaret ettik, saolsun bizleri güzel misafir ettiler. Bizler Valimiz, Belediye Başkanımız, Nevşehir Milletvekilleri ile hep birlikte şehrimiz menfaatleri için ortak çalışmalar yürütmeliyiz. Mesela, İlk olarak şehrimizde gençlerimizin faydalanabilecekleri spor tesisi hususunda projeler gerçekleştirip bu konuyu masaya yatırmalıyız. 3.Ligde mücadele edecek olan Nevşehir Belediyespor'umuzun hala hazırda kendine ait bir kulüp ve tesisi yok. Yine bu şehir neden bir olimpiyat şampiyonu bir sporcu çıkartmasın? Altyapısı güçlü tesisleri ile tüm inakanları gençlerimizizn önüne serdiğimizde inanaıyorum ki Nevşehir'im izden çok sayıda başarılı sporcular çıkacaktır. Bu konuyu Pazartesi günü Valimizi ziyaretlerimizde de kendilerine ileteceğim" dedi.

Döviz kurlarındaki artışın yapısal bir sorun olduğuna dikkat çeken Milletvekili Sarıaslan, AK Parti iktidarının aklını kullanmak yerine olaylara duygusal bir yaklaşım sergilediğinin de atlını çizdi.

Türkiye’nin bir an önce üretim ekonomisine geçmesi gerektiğine de vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili Sarıaslan, “Ben seçimden önce de AKP iktidara geldiğinde doların 5 lirayı geçeceğini söylemiştim. Nedenlerini de açıklamıştım. AK Parti hep şunu söylüyor. Onların doları varsa bizimde Allah’ımız var diyorlar. Allah insana akıl vermiş. Kuranı Kerimde de aklını kullanmayan insanın üzerine pislik atılır demiş. AK Parti iktidarı aklını kullanmak yerine duygularını kullandı. Kendisini var olandan daha yüksek göstermeye, önüne gelene kafa tutmaya başladı. Birilerinin gazına geldi. Suriye’den 5 milyon insan Türkiye’ye geldi. Türkiye’nin geliri belli. Siz Türkiye’de üretimi artırmazsanız dövizin artışı devam eder. Türkiye bir an önce tüketim ekonomisinden vazgeçip üretim ekonomisine geçmesi lazım. Uluslararası çatışma yerine uzlaşmaya gitmesi lazım. M. Kemal Atatürk’ün dediği gibi Yurtta sulh, cihanda sulh demesi lazım. Dikkat ederseniz 10 yılda bizde döviz artar. Bu yapısal bir sorundur. Üretimi artıracak ekonomik modelleri geliştirmek lazım” açıklamalarında bulundu.

Sarıaslan Yerel Seçimlere ilişkin değerlendirmesinde de yaklaşık 6 ay sonra bir yerel seçim var. Şimdi bunları düşünmek zorundayız. Genel Başkanımızın da dediği gibi duvarın yarısını 24 Haziran´da yıktık, diğer yarısını ise yerel seçimlerde yıkacağız. Partimizi şimdi birlik ve beraberlik içerisinde bu seçime odaklanmalıdır” dedi.

FİB Haber .Com Genel Yayın yönetmeni Fikret Çapacı'da, Milletvekili Faruk Sarıaslan'a yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, gerek TBMM´deki çalışmaları ve gerekse Nevşehirdeki siyasi çalışmalarını yakından takip edeceklerini söyledi.