CHP Nevşehir İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan ülke gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Nevşehir'in sorunlarına da değindi.

İlk olarak İstanbul seçimini ele alan Nevşehir Milletvekili Sarıaslan "Ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi hukuka aykırı bir şekilde halkın meşru oyları kullanılarak gasp edilmiştir. Halkımızın buna tepkisi çok ciddi oldu" diyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra Nevşehir'in sorunlarını meclise taşıdığını söyleyen Faruk Sarıaslan "Biliyorsunuz burada Kapadokya Bölgesi alan yasası çıktı bence doğru bir karardı. Ben de meclisteki konuşmamda hangilerinin çıkarılması hangilerinin eklenmesi gerektiğini söyledim. Alan yasası ile İlgili Milletvekili Mustafa Bey'le oturup konuştuk. Bizim eleştirilerimizi dikkate aldılar. Değişiklik yaptılar, bu konuyla ilgili yasa çıktı yürürlüğe girdi.

Şimdi bu yasa çıktıktan sonra hukuka aykırı bir şekilde yapılan yapılaştırmaların yıkımına karar verildi bana göre bu da doğru olması gereken bir karardı. Ancak bu yapılırken de oradaki işletmeci arkadaşlarımızın zarar görmemesi lazım. Şimdi yeniden gündeme geldi Zelve'deki 15-20 tane işletmeci arkadaşımız var. Onların söyledikleri, bunun yapılması doğrudur ama bizim de mağdur edilmememiz gerekir. Bu konuda bu kurulu göreve davet ediyorum. Bu arkadaşlarımızı orada kendilerini de zarara uğratmayacak şekilde bu bölgenin dokusuna uygun olacak şekilde bir yapı yapılabilir. Bu arkadaşlarımız oraya taşınabilir hem onlar zarar görmemiş olur hem de oradan kazanmaya devam etmiş olurlar. Sorun da ortadan kaldırılmış olur." diye söyledi.

CHP'li Nevşehir Milletvekili Sarıaaslan; "Bir diğer konu da Avanos ilçemize malumunuz bir köprü yetmiyor. Her zaman denileni yapacağız, yenileyeceğiz dediler ama bu konuyla ilgili hiçbir somut adım atılmadı. O adımın atılmasını da bekliyorum, bu işin takipçisi olacağım. Bunu da özellikle belirtmek isterim" dedi.

Haber: Ravza Nur Baydemir