Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Sarıaslan, bayramın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek için önemli bir araç olduğunu kaydetti.

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, bayramların kırgınlıkları sona erdirmek, dayanışmayı, birlik ve beraberliği pekiştirmek için önemli araçlar olduğunu belirterek, " Ancak ülke olarak bir bayramı daha bayram tadında yaşayamıyoruz. Demokrasinin ayaklar altına alındığı, adaletsizliğin her geçen gün tırmandığı, nüfusumuzun %30’unun yoksul olduğu bir bayrama daha buruk giriyoruz. Ülkenin gerçek sorunlarına; mutfaktaki yangına, üretimdeki açığa yönelerek istihdam yaratmak yerine toplumumuz gerilerek seçim üstüne seçim yapılmaktadır. İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası elinden alındı ve Türkiye’nin en büyük şehrinde seçimler tekrarlanıyor, kamu kurumları milletin değil hükümetin kurumlarıymış gibi partizanlık yapıyor.

Bütün zorluklarına rağmen yarından umutluyuz. Milletimiz iş ve aş sorunu yaşarken, halktan kopuk yaşayanları kendi adaletiyle yargılayacak ve sandıkta gereken dersi verecek; gergin siyasi atmosfer yerini sorunların çözüleceği bir çalışma ve uzlaşma sürecine bırakacaktır. 

Bu bayramda da dünyada ve ülkemizde yaşanan acı olayların son bulduğu, gözyaşının yerini sevince bıraktığı, işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasakların son bulduğu, demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten bir ülke ve dünya özlemimizi bir kez daha yineliyoruz.

 

Sarıaslan, "Farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, açlık ve yoksulluğun sona erdiği, emeğin en yüce değer olarak kabul edildiği, gençlerimizin işsizlik, çocuklarımızın gelecek kaygısı yaşamadığı, kan ve gözyaşının bir an önce son bulduğu mutlu bayramlar diliyorum. Bu vesileyle Ramazan Bayramının başta Nevşehir olmak üzere tüm ülkemize barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini temennileri ediyor, saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.