Nevşehir'den milletvekili çıkartmak için büyük çaba sarf eden CHP, 12 Haziran 2011 seçimlerinde de 34 yıllık hasretine son veremedi. CHP Nevşehir'den en son, 1977 yılındaki seçimlerde Yaşar Kemal Yüksekli ile milletvekili çıkartmayı başarmıştı. Şimdi Tam 38 yıl geçti aradan...

CHP'nin 38 yıldır vekil alamadığı il NEVŞEHİR ...

En son 12 Haziran 2011 Genel seçimleri Nevşehir'de yine AK Parti'nin 3-0'lık zaferi ile sonuçlanmıştı. Seçimlerde 100 bini aşarak kullanılan oyların yüzde 60'lık bir bölümünü alan AK Parti Nevşehir'den 3 milletvekili çıkartmayı başarırken, CHP ise MHP'nin ardından aldığı 27 bin dolayındaki oy ile Nevşehir'de üçüncü parti olmuştu.

Seçimlerden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun,kendi deyimiyle milletvekili çıkartma konusunda en güvendiği illerden biri olan Nevşehir'de, CHP'nin oyları yüzde 16'da kalırken, Tam 34 yıllık milletvekili hasreti de devam etmiş oluyordu.

CHP Nevşehir'de en son 1977 yılında Yaşar Kemal Yüksekli ile meclise milletvekili göndermeyi başarmıştı. Bu tarihten sonra, CHP katıldığı seçimlerde Nevşehir'den milletvekili çıkartmayı başaramazken, sağ partilerin Nevşehir'deki üstünlüğü de artarak devam etti.

Nevşehir'de CHP 38 Yıldır KAYIP...!

Sol partiler içerisinde Nevşehir'den son milletvekili çıkaran parti ise Sosyal Demokrat Halkçı Parti oldu. Cemal Seymen, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den aday olarak katıldığı 1987 seçimlerinde, TBMM'ye girerek Nevşehir'i temsil etti.

Şimdi Yıl 2014 ve Nevşehir'de CHP'siz aradan geçen tam 38 yıl....

2015 yılında Genel Seçimlerin yapılacağı düşünülürse , 38 yıldır Milletvekili çıkartamayan bir şehir olarak Türkiye de Nevşehir kendine has farklı bir özellik taşıyor.

50 YORUM: Nevşehir kamuoyunda FİB Haber Merkezi olarak kendileriyle görüştüğümüz çoğu vatandaşlarımızın düşüncelerine göre CHP'nin şansı hiç yok.
Nevşehirli çoğu seçmen, CHP ye 2015'te de şans tanımadılar... Elbette şimdiden sandık önümüze konulmadan Halkımızın hür iradesi sonuçlanmadan konuşmak için erken... Fakat, Görünen köyde kılavuz istemez demiş atalarımız... Ne diyelim Hakkımızda hayırlısı...