CHP, İYİ Parti ve SP den oluşan “Millet İttifakı” 31 Mart yerel seçimler öncesinde Nevşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için İl Başkanları nezdinde bir araya geldiler.

Edinilen bilgilere göre, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez yaptığı açıklamada; "Evet, CHP, SP ve İYi Parti'yi temsilen üç siyasi parti İl Başkanları olarak bir araya geldik. Yapılan görüşmelerde CHP ve İYİ parti Mehmet Özkan isminde anlaştığı, SP'nin de bu ittifak için henüz net kararını vermediğini, ama soğukta bakmadığını ifade etti. SP'nin ortak aday çıkarma konusunda partilileriyle istişare için izin istediği görüşmelerin ardından net kararlarını açıklayacağı ifade edildi.

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için CHP ve İYİ Parti'nin Mehmet Özkan isminde anlaştığı iddia edildi. Buna göre Özkan, Nevşehir'de İYİ Parti'den aday olacak. CHP de destek verecek. SP ise ilerleyen günlerde bu konudaki net kararaını vereceği ifade ediliyor.

İYİ Parti'nin de buna karşılık CHP'nin karşısına ilçe ve belde belediyelerin bir çoğunda güçlü aday çıkarmayarak destek vereceği belirtiliyor.

Görüşmelerde İYİ Parti de Kozaklı, Derinkuyu, Avanos, Ürgüp ve Hacıbektaş ilçelerinde aday göstermeyecek.

Mehmet Özkan Kimdir ?

1960 Nevşehir Doğumlu. İş hayatına 1977 yılında Nevnak AŞ de başladı. 1989 yılında Nevşehir Belediyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1997 de Nesteks AŞ ye personel müdürü olarak başladı. Oradan 2006 yılında emekli oldu. Şuan İnşaat sektörüyle uğraşıyor… 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan aday adayı olmuştu.