NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinde Ahmet Göktaş’ın istifasının ardından 9 ay sonra yeniden il başkanı aranıyor.

Yaklaşık 9 ay önce Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına yönetim kurulu üyelerinin oy çoğunluğu ve genel merkezin onayı ile atanan Mehmet Değirmenci hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde bu görevinden istifa etmişti. Değirmenci önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek Milletvekilliği aday adaylığını açıklayacak.

Bu arada Mehmet Değirmenci’den boşalan il başkanlığına muhtemelen seçim sonuna kadar yeni bir isim yine Yönetim Kurulu üyeleri arasından atanacak.

Edinilen bilgiye göre; mevcut yönetimin üzerinde durduğu isimlerden biri eski Halk Eğitim Merkezi Müdürü isim. Öte yandan Özkonak’tan bir parti yöneticisinin de il başkanlığına talip olup Parti genel merkezine bu konuda müracaatta bulunduğu belirtiliyor.

Bu arada CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın muhtemelen 06 Ocak 2015 Salı günü Nevşehir’e geleceği bilgisi alındı. Ağbaba’nın Parti yöneticileriyle görüşerek il başkanının belirlenmesi konusunda bir takım temaslarda bulunacağı bildiriliyor.

Alınan bilgilere göre İl Başkanlığına niyetli olan bazı isimlerin hazırladıkları listelerle birlikte Parti genel merkezine giderek Genel Merkez yöneticileriyle bu konuda görüşmelerde bulundukları da gelen bilgiler arasında.