NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe kongreleri tamamlandı. Şimdi gözler 23 Aralık tarihinde yapılacak olan il kongresine çevrildi.

Yaklaşık 3 hafta süren ilçe kongreleri sürecinde Avanos ilçesinde Alper İbaş, Acıgöl ilçesinde Halil Aytekin, Derinkuyu ilçesinde Zeki Şenel, Hacıbektaş ilçesinde Arif Yoldaş, Ürgüp ilçesinde Bekir Demir, Gülşehir ilçesinde Yakup Özmen, Kozaklı ilçesinde ise Şükrü Aral isimleri ilçe başkanlıklarına seçildiler.

Son olarak Nevşehir Merkez ilçe kongresinde ise tek liste kongreye giren Semasi Yücel ve beraberindeki merkez ilçe başkanlığı yönetimi yeniden göreve seçildi.

İlçe kongrelerinin ardından 23 Aralık 2015 Çarşamba günü Ticaret Borsası Konferans salonunda yapılacak olan il kongresinde 3 adaylı bir seçimin yapılması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; eski il başkanlarından Mehmet Değirmenci, eski belediye başkan adaylarından Dr. Süleyman Kurt’un yanı sıra mevcut yönetimin aday olabileceği belirtilen CHP İl Kongresinde seçime iki hafta kala adayların nabız ölçmeye devam ettikleri gözleniyor.