NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran seçimlerinde yapılan ön seçimde üçüncü sırada kalıp, adaylıktan çekilen Fahri Ertik, seçilmesi için uğraş verdiği İstanbul İl Başkanının da desteğiyle bu kez liste başı olarak Nevşehir’e döndü.

İddialara göre 7 Haziran seçimlerinde kendi cebinden sadece seçim otobüsü için epey bir para harcayan, diğer giderlerle birlikte seçimde yüklü bir miktardaki parayı seçime gömen Bülent Tekiner bu kez ikinci bir seçime maddi gücünün yetmeyeceği düşüncesiyle aday adayı olmadı. Öte yandan 7 Haziran’ın aday adayları Mehmet Değirmenci, Cuma Yorgancı, Hakim Demirci, Serkan Sağlamer gibi isimlerinde ortaya çıkmamaları üzerine iki isim son güne kadar kamuoyunda aday adayı olarak biliniyordu. O isimler Avanos eski Belediye Başkanı Mehmet Seyhan Duru ve Ürgüp Eski kadın kolları başkanı Fulya Altınsoy idi. Listeye konulacak üçüncü bir ismin kim olacağı tartışılıyordu. İşte o sürpriz isim Fahri Ertik oldu.

Aday adaylığı başvurusunda bulunduğu bile bilinmeyen Ertik ne oldu da 3. Sırayı beğenmeyip adaylıktan çekilirken yeniden geldi ve üstelik listenin birinci sırasına oturdu?.

Aslında bu sorunun ardındaki en önemli etkenin CHP İstanbul İl Başkanı olan Murat Karayalçın olduğunu söylemek mümkün. Zira kendisinin il başkanlığına seçilebilmesi için uğraş sarf eden eski mesai arkadaşının Nevşehir’den birinci sıraya getirilmesi için genel merkez torpili gerektiğini Karayalçın’da pek ala biliyordu. Onu da yaptı.

Fahri Ertik, Mehmet Seyhan Duru ve Fulya Altınsoy’lu bir Cumhuriyet Halk Partisinin Nevşehir’deki şansının ne olacağını 1 Kasım 2015 erken genel seçimi akşamında tüm Nevşehir görecek.