NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinde kimlerin Milletvekilliği aday adaylığına soyunacağı belirsizliğini koruyor.

Partide daha önce Milletvekili adaylığı söz konusu olan ve Avanos belediye başkan adaylığı da bulunan İl Başkanı Mehmet Değirmenci’nin yeniden Milletvekilliği aday adaylığına sıcak baktığı belirtiliyor. Partide ilçe kongrelerinin seçim sonuna kadar yapılmayacağı göz önünde bulundurulduğunda Mehmet Değirmenci’nin bu konudaki kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

Öte yandan 2011 seçimlerinde birinci sıra adayı olan Av. Bülent Yumuş’un aday adaylığına sıcak bakmadığı gözleniyor. Yumuş’un gelişmelere göre aday adayı olması durumunda Dr. Süleyman Kurt’u destekleyebileceği gözleniyor.

CHP’de Genel Sekreter yardımcılığı görevinde de bulunan Fahri Ertik’in ise özellikle bazı internet siteleri üzerinden görev verilirse kaçmam tarzındaki konuşmaları aday adaylığını düşündüğü fikrini öne çıkarıyor. Ancak parti tabanının bir dönem demokrat Partiden aday olan Ertik’e sıcak bakmadığı bildiriliyor.

2011 Seçimlerinin ardından bir süre ilçe ve belde gezileri yapan ve ardından bir süredir kayıplara karışan Zeki Tekiner’in ise yeniden aday adaylığını düşündüğü alınan haberler arasında. Tekiner’in bugünlerde yeniden siyaset arenasında görülmeye başlayıp bu konuda sinyal vermesi muhtemel.

Cumhuriyet Halk Partisinde geçtiğimiz birkaç ay içerisinde belde ve ilçe ziyaretlerinde bulunan eski il başkan adaylarından Hamdi Aydemir’in de aday adaylığına sıcak baktığı gözleniyor. Aydemir’in söz konusu gezilerinde partililerin aday adaylığı konusuna nasıl baktığı konusunda olumlu sinyaller aldığı ifade ediliyor.