NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir’de 29 Mart 2015 tarihinde ön seçim yapacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, daha önce 24 Şubat 2015 tarihinde sona ermesi beklenen ancak yurt genelinde ve Nevşehir’de yoğun kar muhalefeti nedeniyle 01 Mart 2015 günü Saat 17.00’ da tamamlanması kararlaştırılan Milletvekilliği aday adaylığı başvuru süresi çerçevesinde şu ana kadar Parti genel merkezine 6 Milletvekili aday adayının resmi başvuru yaptığını söyledi.

Bu sayının başvuru süresine 10’a yükselmesini beklediklerini kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, yaklaşık 3 bin parti delegesinin oy kullanması beklenen ön seçim tarihinin ise 29 Mart 2015 olarak belirlendiğini kaydetti.

AKP ve MHP dahil diğer siyasi partilerin ön seçim yapamadığına ve Milletvekili sıralamalarının genel merkez tarafından belirlendiğine de değinen CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, “Günümüz şartlarında hangi partinin ne kadar demokratik Milletvekili aday sıralaması belirlediği Cumhuriyet Halk Partisinin bir çok il de ön seçim yapışından belli oluyor. Yapacağımız ön seçimle Nevşehir’de partimiz içerisinde küçükte olsa bir ön seçim yapmışta olacağız. Partimizden aday adayı olan ve olacak tüm herkese başarılar diliyorum” dedi.