NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi İl ve Merkez İlçe Teşkilatı ilimizde bulunan üç eğitim sendikasını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci ile Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel’in yanı sıra il ve merkez ilçe yöneticilerinin katıldığı ziyaretlerde ilimizdeki eğitim sorunları da ele alındı.

Ziyaretlerine ilk olarak KESK’e bağlı Eğitim-Sen Nevşehir Şubesini ziyaret ederek başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti burada Eğitim-Sen Şube Yöneticileri ile istişarelerde bulundu. Yapılan istişareler de Cumhuriyet Halk Partisi ile Eğitim-Sen ve diğer eğitim sendikaları ile sık sık fikir alışverişinde bulunulmasının gerekliliğine dikkat çekildi.

Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl başkanlığına yapılan ziyarette CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, eğitim sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, iktidar Partisinin ilimizdeki eğitimciler üzerinde bir baskı kurmaya çalıştığının altını çizdi.

Eğitim-İş Sendikası İl Başkanı Mustafa Malkoç ve sendika yöneticileri tarafından karşılanan Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti ilimiz ve ülkemiz gündemine dair değerlendirmelerde de bulundu.

Eğitim sendikalarını ziyaretlerinin sonuncusunda Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi heyeti burada Şube Başkanı Mustafa Uğur ve sendika yöneticileri tarafından karşılandı.

Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatı olarak önümüzdeki günlerde düzenlemeyi planladıkları Cumhuriyet Yürüyüşüne Türk Eğitim-Sen’den destek beklediklerini kaydeden İl Başkanı Mehmet Değirmenci, söz konusu etkinlikte hiçbir siyasi partinin ya da sendikanın bayrağının olmamasına dikkat edeceklerini belirtti.