Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesini de gezen Dokuzcan, bölgeyi gezmeye gelen kadınlarla sohbet etti.

  CHP Kadın Kolları tarafından başlatılan ”CHP Kadınları Anadolu Yollarında 7 Ay 7 Bölge” çalışma projesi kapsamında, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile partinin MYK Üyeleri Ayfer Cömert, Fatma Köse, İlknur Sever ve Nurhan Çoşkun Nevşehir’e geldi.

  İlk olarak Nevşehir’de partisinin il başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda kadın örgütleri ile bir araya gelen Dokuzcan ve beraberindeki heyet, daha sonra Nevşehir il merkezinin yanı sıra Avanos’ta çanak ve çömlek atölyesinde çanak yapımını gerçekleştirerek daha sonra peribacalarını gezerek” Ürgüp ilçelerindeki kadın esnafları ziyaret etti. Görüştüğü kadınlara partilerinin kadın politikalarından bahsederek sorunlarını dinleyen Dokuzcan, ayrıca partisinin Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş, Ürgüp İlçe Başkanı Rafi Atlaş ve Ürgüp Kadın Kolları Başkanı Muattes Şen yavuz ve kadın kolları üyeleri ile birlikte Kapadokya bölgesini gezdi.

  Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret eden Dokuzcan, buradaki müze ve ören yerlerinde Türkiye’nin değişik illerinden bölgeye gelen kadınlarla da sohbet etti.

  Kadınlara partilerinin başlattığı CHP Kadınları Anadolu Yollarında 7 Ay 7 Bölge” çalışma projesinden bahseden Dokuzcan, proje kapsamında bu güne kadar 45 il gezdiklerini ve bu illerdeki kadınların sorunlarını tespit ettiklerini kaydetti. Nisan ayında tamamlanacak olan proje çerçevesinde kadın sorunları ile ilgili bir rapor hazırlayacaklarını da ifade eden Dokuzcan, CHP’nin yeni kadın politikalarının bu rapor ile şekilleneceğini açıkladı.

  Anadolu kadınlarının siyasette daha fazla yer alması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Dokuzcan: “Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimlerde daha fazla kadın belediye başkanı ve belediye meclisi seçilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Naci İŞLER/NEVŞEHİR-YURT-

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI DOKUZCAN, KAPADOKYA BÖLGESİNDE ÇANAK ÇÖMLEK YAPARAK GEZİLERİNİ SÜRDÜRDÜ‏

 

CHP’Lİ DOKUZCAN, NEVŞEHİR’DE KADINLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

-          CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI DOKUZCAN, KAPADOKYA BÖLGESİNDE ÇANAK ÇÖMLEK YAPARAK  GEZİLERİNİ SÜRDÜRDÜ.