NEVŞEHİR (Ürgüp) – 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir örgütünün yoğun faaliyeti dikkat çekiyor.

Ön seçim yaparak tabanının sesine kulak veren CHP, kamuoyuna açıkladığı seçim programıyla da halka kulak verdiğini gösteriyor. Nevşehir’de seçim çalışmalarına güçlü bir giriş yaparak 1. Sıra Milletvekili adayı Bülent Tekiner’i Meclis’e göndermeye kararlı olduklarını gösteren Ürgüp Gençli Kolu üyeleri de sokak soka dolaşarak, partilerinin seçim vaatlerini halka anlatıyorlar.

 

BİZ YİYEMEDİK YABANCILAR YESİN

Bu kapsamda çalışmalarına hız veren Ürgüp Gençlik Kolu Başkanı Yasin Güçlü beraberindeki CHP’li gençlerle birlikte Türkiye’deki işsizliğin sebebini anlatan parti broşürünü esnaf ve halka dağıttı.

Türkiye’deki işsizlik yüzdesi çift haneli rakamlara ulaşmışken, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 9 Şubat 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan ve Türkiye’de yabancı istihdamını kolaylaştıracak olan yasa tasarısını anlatan broşüre büyük ilgi gösteren Ürgüplü esnaf ve vatandaşlar, “Bizler, bazı günler siftah dahi yapamadan kepenk kapatıyorken, Hükümetin yabancı istihdam etmeye kalkması anlaşılır değil. Buna ancak ‘biz yiyemedik gelin siz yeyin’ denilir.” yorumunu yaptılar.