CHP'li Kartal Belediyesi asfalt alımı ihalesinde, belediyenin 3 milyon liralık kamu zararına uğratıldığı iddia edildi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün başkanı olduğu dönemde Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi'ni de milyonlarca lira zarara uğrattığı öne sürüldü. Öz ise, bu iddiaları reddetti.

 

CHP'li Kartal Belediyesi'nde yolsuzluk iddiaları

 

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz hakkında inceleme başlatıldı. İddialara göre Öz, başkanı olduğu dönemde çoğunluğunun Nevşehirli Hurdacıların oluşturduğu Kocaeli’nin Gebze ilçesi Şekerpınar beldesindeki Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi'ni milyonlarca lira zarara uğrattı. Başkan Öz ise bu iddiaları reddetti.

İddialara göre CHP'li İstanbul Kartal Belediyesi asfalt alımı ihalesinde zarara uğratılmıştı. Belediye, tonu 63 bin lira olan asfaltı kendi şirketinden 121 bin liraya satın aldı. Böylece Kartal Belediyesi'nin 3 milyon liralık kamu zararına uğratıldığı öne sürüldü. Müthiş zarar belediyenin denetim raporlarında da vardı.

 

İddiaya göre asfal skandalı 2010 yılında gerçekleşti. Kartal Belediyesi asfalt alımı için bir ihale düzenledi. İhaleye sadece KARYAPSAN adlı şirket katıldı. Ancak iddialara göre o şirket CHP'li Kartal Belediyesine aitti. İhalenin sonunda belediye KARYAPSAN şirketinden tonu 121 bin liradan 65 bin ton asfalt satın aldı. Taraflar 7 milyon 912 bin 450 liralık bir ödeme üzerinde anlaştı. Ancak aynı şirket aynı dönemde aynı asfaltı tonu 63 bin liradan Üsküdar Belediyesi'ne satıyordu. Yani KARYAPSAN Kartal Belediyesi'ne fahiş bir fiyatdan asfalt satmıştı. Aradaki fark ton başına 58 bin liraydı. Belediye 3 milyon 817 bin 450 lira kamu zararına uğratılmıştı. Çünkü o şirket iddialara göre aslında belediyeye aitti. Adeta belediye bir sirk kurdu; belediye zarar uğratılıyor, şirket rekor seviyede kara ulaştırılıyordu.

 

Usulsüzlük iddiası belediye meclisinin denetim kurulu raporlarına da yansıdı. Raporda 'Kartal Belediyesi 3 milyon 817 bin 450 lira zarar uğratılmıştır ' ifadesi yer aldı. Farklı şirketlerden istenen asfalt birim fiyatları ise 65 bin lirayı geçmedi.

 

'KAMU ZARARI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR '

 

İddialara ayanıt veren CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz kamu zararının söz konusu olmadığını öne sürdü. Öz, 'Başka firma katılmadıki... Bizim ihalelere herkes katılıyor. Biz ihaleleri de canlı yayınlarız. Buna rağmen başka firma katılmamıştır. Burada kamu zararı söz konusu değildir ' diye konuştu.

 

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI ALTINOK ÖZ HAKKINDA BİR MÜTHİŞ İDDİA DAHA

 

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz hakkında inceleme başlatıldı. İddialara göre Öz, başkanı olduğu dönemde Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi'ni milyonlarca lira zarara uğrattı. Başkan Öz ise bu iddiaları reddetti.

 

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldı. Öz, Kocaeli'deki Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi'ni başkanı olduğu dönemde  zarara uğratmıştı. Kooperatif binasıyla TEMA Vakfı arazisi yan yanaydı. Altınok Öz kooperatife yol yapmak istedi. Yapılacak yolun TEMA arazisinden geçmesi gerekiyordu. Ancak TAMA Vakfı iddialara göre bu işlem için bağış istemişt. Bu yüzden TEMA Vakfı'na 350 bin lira aktarıldı. Ancak bu karar için Öz, yönetim kuruluna başvurmamıştır. Aradan zaman geçmesine rağmen yol yapılmadı. Yani 350 bin lira boş yere bağışlanmıştı.

 

KOOPERATİFE 9 MİLYONLUK CEZA

İddialarsa göre kooperatifteki en büyük vurgun hayfiyet alanında yapılmıştı. Koooperatif binasının hemen yanında tonlarca hayfiyet dökümü yapıldı. Ancak bu hayfiyet dökümü yasak bölgede yapılıyordu. Hayfiyet alanında kooperatifin kasasına milyonlarca lira girmesi gerekirken sadece 29 bin lira kar sağlandı. Bunun üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi inceleme başlattı. Kooperatife toplamda 9 milyon olmak üzere üç ceza kesti.

Denetim raporunda da naylon faturalara rastlandı. Telefoın şirketinden inşaat, fırından ise trafo faturası kesildiği anlaşıldı. Kooperatif üyelerinin itiraz etmesiyle olay gün yüzüne çıktı. Üeyler CHP'li Belediye Başkanı Öz'ü mahemeye verdi.

 

'BAŞKAN ÖZ KOOPERATİF ÜYELERİNİ TEHDİT ETTİ'

 

Ancak Marmara Geri Dönüşümcüler Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Solmaz ortaya çarpıcı bir iddia attı. Öz'ün kooperatif üyelerinin tehdit ettiğini öne sürdü. Öz ise iddiaları reddetti. BEYAZ GAZETE

http://tvarsivi.com/player.php?i=2013020400372

Kaynak:
http://beyazgazete.com/haber/2013/2/13/chp-li-kartal-belediyesi-nde-yolsuzluk-ustune-yolsuzluk-1663778.html