7 Haziran Genel seçimlerinde Nevşehir'den CHP 1.sıra Milletvekili Adayı olan Bülent Tekiner bu kez aday olmadığını açıkladı. Tekiner şu açıklamalarda bulundu:

 
Yapılacak olan 1 Kasım Genel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Nevşehir’de oylarını artıracağına inanıyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu kötü günlerde partimize olan ihtiyaç daha da fazla hissedilmeye başlamıştır.

Doğruları söylemekten, ilkelerimizden taviz vermeden, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinden ve ATATÜRK Devrimleri’nden ve ATATÜRK İlkeleri’nden asla vazgeçmeyerek sonuna kadar mücadele edeceğiz.

7 Haziran Genel Seçimleri’nde, 2011 seçiminden daha düşük oy alınması, Orta Anadolu’nun genelinde daha fazla oy düşüşü yaşanmasına rağmen, maalesef Nevşehir’de de gerçekleşmiştir. Bunun sebeplerinden en büyüğü, başka bir siyasi parti daha şanslı denilerek gelişen oy kaymasıdır. Bu oy kaymasını engelleyemediğim için ve partimin oylarının düşüşünün tek sorumlusu ben olmasam da, bu sorumluluğu üzerime alıyorum ve yeni adayların, yeni kadroların ŞANLI ALTIOK’LU BAYRAĞIMIZI daha da ileriye taşıyacağına olan inancımla, yapılacak olan 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde aday olmadığımı çok sevdiğim ve değer verdiğim Nevşehirli hemşerilerime saygı ve sevgi ile bildiririm.

Partim, partililerim, Nevşehirli hemşerilerim ne zaman göreve çağırırlarsa, bana ne görev verirlerse her zaman çalışacağıma, partimin, sosyal demokrasinin ve Atatürkçü Düşünce’nin bir neferi olduğumu söylemek istiyorum.

YAŞASIN ÖZGÜRLÜK, YAŞASIN ADALET, YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ, YAŞASIN GÜZEL BİR NEVŞEHİR, YAŞASIN AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ, YAŞASIN GÜZEL ÜLKEMİZ, YAŞASIN TÜRKİYE…