NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’deki seçim sonuçlarına en çok şaşıran isimlerin başında CHP Nevşehir Milletvekili adayı Fahri Ertik oldu. Zira seçim arifesine kadar AKP 3-0’ı unutsun diyen Ertik bile CHP’nin 30 yıllık Milletvekili özlemine çözüm bulamadı.

7 Haziran seçimleri öncesinde parti içerisinde yapılan ön seçimde 3. Sırada kalan ve İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın İstanbul’daki seçim çalışmalarına katılabilmek için Nevşehir üçüncü sıra Milletvekilliği adaylığından çekilen Fahri Ertik, 1 Kasım seçimleri öncesinde Parti genel merkezinin daveti üzerine yeniden Milletvekili adayı olmuş ve listenin başına getirilmişti.

7 Haziran seçimlerinde CHP’nin Nevşehir’de oy patlaması yapacağına dair iddialı açıklamalarıyla gündeme gelen, AK Parti’nin Nevşehir’de artık 3-0’ı unutması gerektiğinin altını çizen Osman Fahri Ertik hatta bu konuda iddiaya bile girebileceğini dile getirmişti ancak kendisi ile iddialaşan çıkmamıştı.

Tıpkı Ertik gibi 7 Haziran seçimlerinden birinci sıra adayı olan Bülent Tekiner’de oldukça büyük iddialarla seçime girmişti. Düzenlenen bir basın toplantısında hedefinin Bakan olmak olduğunu bile söyleyen Bülent Tekiner’de partinin oylarını 30 binin üzerine aşıramamıştı.