Eski Sincan Belediye Başkan Yardımcısı ve Nevşehirli olan Abdurrahim Çöloğlu, AK Parti'den Nevşehir için Milletvekili aday adayı olmaya hazırlanıyor.

AK Partinin en iddialı aday adaylarından Çöloğlu, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Milletvekilliği aday adaylığı için Çarşamba günü resmi başvuruda bulunması bekleniyor.

Abdurrahim ÇÖLOĞLU Kimdir ?   
           
ÖZGEÇMİŞ                                                                                                                                        
                                                

1959  yılında  Gülşehir’de  doğan  Abdurrahim  ÇÖLOĞLU İlkokul, Ortaokul ve  Liseyi  Nevşehir de  bitirdikten sonra 1983 yılında İTÜ Makine Fakültesinden makine mühendisi olarak mezun oldu.

1985-2001  yılları  arasında  Makine  ve  Kimya  Endüstrisi  Kurumuna ait  İnşaat  ve Kazı  Makineleri   Fabrikası ve Etimesgut Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ’de sırasıyla imalat mühendisi, vardiya mühendisi,  şef mühendis,  başmühendis , kısım müdürü ve Mühendislik Hizmetleri Müdürü olarak görev yaptı.        

2001-2003 yılları arasında birleşme nedeniyle Turban Turizm AŞ’de Mühendislik Hizmetleri                                 Müdürlüğü görevine devam etti.

2003-2005 yılları arasında Sümer Holding AŞ ‘de özelleştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2005-2006 yılları arasında ise Sümer Holding AŞ’de Genel Müdür olarak görev yaptı.

Sümer Holding AŞ ‘deki görevleri sırasında Holdingin 17 işletmesi, 4 anonim şirketi ve Sümer Holdinge devredilen Turban Turizm AŞ, Türkiye Zirai Donatım Kurumu AŞ ve Tümosan AŞ hakkında alınan ÖYK kararları neticelendirildi. Bu dönem içinde yine ÖYK kararları gereği özelleştirmelerinin tamamlanması amacıyla, Seka AŞ ve Tügsaş AŞ  Sümer Holdingle birleştirildi.

Bergama Pamuk İpliği ve Dokuma San. Tic. AŞ ve Antalya Pamuklu Dokuma Tic. AŞ’de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2006-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanlığı’nda araştırmacı olarak görev yaptı.

2007-2009 yılları arasında İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2009-2014 yılları arasında  Sincan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.