STK ve Kurum ziyaretlerini tamamlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Abdurrahim Çöloğlu adaylık çalışmaları çerçevesinde bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Aday adayı Çöloğlu, www.fibhaber.com a Yaptığı açıklamada Sivil Toplum kuruluşlarının yönlendirici gücüne vurgu yaparak; “Sivil Toplum Kuruluşları her zaman için toplumun nabzını tutmuştur.”dedi.

Çöloğlu, “Sivil Toplum Kuruluşları, toplumsal tepkinin dinamiği ve demokrasinin emniyet kilididir. Bir ülkede Sivil Toplum Kuruluşları ne kadar güçlüyse o ülke de o kadar güçlüdür. Sivil Toplum Kuruluşları da siyasal partiler gibi demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu kuruluşlar olmayınca toplumun sorunlarını siyasal sisteme iletmesi ve onu harekete geçirmesi mümkün değildir. Türkiye gündemini oluşturan olaylara bağımsız pencereden bakan Sivil Toplum Kuruluşları siyasette de yapıcı ve yönlendirici bir güce sahiptir. İnsanların ferdi olarak yapamadığını hep beraber elele yapan Sivil Toplum Kuruluşlarının birleştirici ve yapıcı gücü bu süreçte çok önemlidir. Sivil Toplum Kuruluşlarına bu kadar önem verilmesinin nedeni; değişim halinde olan bir toplumda, vatandaşlarını sadakatle savunan tek sektör olmasıdır. Baş döndürücü bir hızla değişen bir dünyada, topluluklarımızda hala varlığını sürdüren sosyal uzlaşı ve sosyal güven yeni bir model arayışı içinde olan yeni sektöre bağlanmış durumdadır. Bu anlamda, Aday adayı belirleme sürecinde sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşüyor.”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Abdurrahim Çöloğlu, 7 Haziran Genel Seçimlerinin öneminede vurgu yaparak Ülkemiz Milletimiz ve partimiz için büyük önem arz eden, Önüne Anayasa değişikliği, Başkanlık seçimi ve Çözüm süreci gibi önemli Hedefler koyarak Durmak yok Yola Devam diyerek 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde Birlik ve Dirliğimizi koruyarak AK Kadrolarla davamızı 2023 ün Güçlü Türkiye'si ve Güçlü Nevşehir'ini hep birlikte inşa etmek için bu süreçte herkezden dua ve desteklerini bekliyoruz dedi.