Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi ve şehirde yapımı tamamlanan kamu yatırımların açılış törenine katılmak üzere Aksaray’da bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış törenine katılmadan önce Aksaray Valiliği’ni ziyaret ederek Aksaray Valisi Aykut Pekmez ile bir süre görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray'da Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde konuştu. Toplam maliyeti 700 milyon doları bulan dev tesisin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu proje kapsamında Tuz Gölü'nün yüzeyinin 1400 metre altında doğalgaz depoları oluşturuldu. Her biri 630 bin ile 750 bin metreküp arasında kapasiteye sahip 12 suni mağaraya 1, 2 milyar metreküp doğalgaz depolanacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması şöyle devam etti:

-Neler oluyor görüyorsunuz. Bunların hepsi sizin için bu millet için! Öyle mi? 16 Nisan öyle mi? Maşallah Allah nazardan saklasın. Buraya yola çıkarken imzayı attık. Bugünkü törenimizle Tuz Gölü'nün altındaki depolara ilk doğalgaz basma işlemini başlatıyoruz. İlk aşamada buradan ülkemizin günlük ihtiyacının 6'da 1'i kadarı temin edilecek.