7 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir’de yaptığı ön seçimle üyelerini sadık başına çağırdı.

7 Aday adayının çıktığı ön seçimde parti üyeleri sandık başına giderek oy kullandı.

İl Merkezinde ve ilçe merkezlerinde kurulan sandıklarda oylarını kullanan parti üyeleri sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında en az 2 en çok 3 aday adayına oy kullandı.

4 bin 606 oyun kullanıldığı Cumhuriyet Halk Partisi ön seçiminde Hilmi Bülent Tekiner 1129 oy alırken Partinin ilk sıra adayı oldu. Oylamada Dr. Cuma Yorgancı 978 oy alarak ikinci sırada yer alırken, eski il başkanlarından Mehmet Değirmenci ise 700 oy aldı. Sıralamada Osman Fahri Ertik 699, Mehmet Seyhan Duru 488, Serkan Sağlamer 312, Hakim Demirci ise 300 oy aldı.

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Cumhuriyet Halk Partisinde Demokrasi Şöleni şeklinde geçen ön seçimde oy vermeye sandık başına giden tüm Partililere teşekkür ederken, ön seçimden birinci sırada çıkan Hilmi Bülent Tekiner ise, Cumhuriyet Halk Partisinin Nevşehir’den en az bir milletvekili çıkaracak gücünün bulunduğuna dikkat çekerek tüm Partililere teşekkür etti.