NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi değerlerinin anlaşılması, kavramlarının anlaşılması, bilgi ve pratiğin geliştirilmesi, toplumun sorunlarını çözme ve örgütlülük düzeyinin artırılmasını amaçlayan 'Parti Okulu' eğitimlerini Avanos Sühan Otelde yapılan toplantılarla sürdürdü.

8-9 Kasım 2014 tarihlerinde yapılan toplantılarda Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı partili üyeleri bilgilendirdi. Parti Okulu toplantısına CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, İl Genel Meclisi üyesi Tayfun Ceyhan, Avanos İlçe Başkanı Alper İbaş, Avanos Kadın Kolları üyeleri ve partili üyeler katıldı. Gazetemize özel açıklamalar yapan il Başkanı Değirmenci ve Parti Okulu eğitmeni Prof. Dr. Atıcı eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İl Başkanı Değirmenci Parti Okulu eğitimlerinin 2012 yılında eğitici eğitmenlerinin eğitimleri ile başladığını, hedeflerinin bütün üyeleri parti programı ve tüzüğüyle ilgili olarak bilgilendirerek seçmene birebir ulaşmalarını sağlamak, yüreklerine gönüllerine dokunmak ve etki yapmak olduğunu belirtti.

Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı parti okulu projesinin CHP'nin en büyük, en önemli projelerinden birisi olduğunu, CHP'nin kendi üyelerini eğitmek için yola çıktığını, üyelerine başta CHP'nin şanlı tarihi, tüzüğü, programı, sosyal demokrasi gibi dersler yanında iletişim ve halkla ilişkiler üzerine de ciddi çalışmalar yaparak bunun eğitimini vermekte olduğunu söyledi.

Atıcı," Bütün bu eğitimleri de sosyal proje dediğimiz bir dersle taçlandırmaktadır. Sosyal proje demek kendi mahallesinde, sokağında, apartmanında yaşayan insanların herhangi bir sorununu çözmek üzerine kurulu olan küçücük projelerdir. Mali kaynağı çok çok küçük hatta sıfır olabilen ama daha çok emek yoğun olan projelerdir. Halkın, insanların çeşitli küçük ihtiyaçlarını karşılayabilen, sıkıntıları ortadan kaldırabilen projeler üreterek halka dokunmayı, onlara kucak açmayı ve Cumhuriyet Halk Partisini onlara anlatmayı hedeflemiştir" dedi.