NEVŞEHİR(MHA) Mısır’a Destek Platformunun ziyaret noktalarından biri de Milliyetçi Hareket Partisi oldu.

İl Başkanı Göksel Taşçı, Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, İl Başkan Yardımcıları Nevzat Öndgelen ve Eyüp Öz tarafından ağırlanan Mısır’a destek platformu üyelerinin Miting organizasyonu hakkındaki açıklamalarını dinleyen Milliyetçi Hareket Partili Yöneticiler, Mısır’da yaşanan katliama kimsenin duyarsız kalmaması çağrısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Göksel Taşçı, Mısır’da son dönemlerde yaşanan olayların bölgemiz açısından da endişe verici olduğunu ifade etti.

Dünya’nın Mısır’da darbe yönetiminin firavunlaşmasını ibretle izlediğine dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Taşçı, “Mısır’daki olaylar, cunta yönetiminin döktüğü kanlar bölgemiz ve insanlık adına endişe vericidir. Mısır'da darbe yönetiminin Firavunlaşmasını, Nemrutlaşmasını insanlık vicdanı ibretle izlemektedir. Ne üzücüdür ki, İslam alemi de Mısır’daki cinayetlere karşı etkili bir çıkış yapamamış, gerekli tepkiyi koyamamıştır. Batı ise durumu kurtarmak adına ucuz açıklamalara tevessül etmiş ve ipe sapa gelmez beyanlarla vakit geçirmiştir. Bir diğer düşündürücü konu ise, Körfez ülkelerinin, Kahire’deki katliamları neredeyse onaylar bir tutum takınmış olmasıdır. Şu ibretlik hususa bakınız ki, Suudi Arabistan yeni yetme Firavunlarla aynı çizgiye gelmekten gocunmamıştır. Petrol coğrafyasının üzerinde hanedanlık kuranların sanki vicdanları kurumuş, dilleri kaybolmuştur. Biz ki, bir yerde haksızlık varsa elimizle düzeltmeyi, olmazsa dilimizle düzeltmeyi, olmazsa kalbimizle buğz etmeyi buyuran bir inanca sahibiz” şeklinde konuştu.