Beşir Derneği Nevşehir Şube Başkanlığı referandumda neden Evet oyu kullanılması gerektiğine açıklık getirdi.
Nevşehir’de oluşturulan Milli İrade Platformunun da üyesi olan Beşir Derneği Nevşehir Şube Başkanlığından yapılan açıklamada Türkiye’nin yıpratılma girişimlerinin boşa çıkarılması için referandumda evet oyu kullanılması gerektiğinin de altı çizildi.
Türkiye'nin artık yeni anayasa ve yönetim sistemiyle gelişme ve büyümesini arttırarak devam etme kararlılığında olduğu aktarıldı.
Güçlü bir Türkiye için öncelikle mevcut anayasada düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada; "Dünya 5 ten büyüktür sloganıyla" Türkiye’nin bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi bir ülke haline geldi. bu büyümeyi hazmedemeyenlerin geçen yıl darbe kalkışmasına giriştiklerini ve milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir oldukları görülmekte. Türkiye’yi yıpratma girişimlerinin bu kez de döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının eliyle devam ettiği gözlenmekte. Gereken cevabın yine toplumun bütün kesimleri tarafından birlik ve beraberlik içinde anında verildiği, bu anlamda ekonomi ve kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devam edeceği bilinmelidir.  ettiğine dikkati çekti. Burada ortak bildiriyi paylaşan kardeş sivil toplum kuruluşları olarak konuya millet penceresinden bakarak yaptığımız değerlendirmeye göre anayasa değişikliği paketinin, ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına, yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, artık koalisyonlara mahkum olunmayacağına, ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz. Ekonomik istikrar için, büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şefkat eli için, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması için, koalisyonlara mahkum olmamak için, hantal devlet yapısından kurtulmak için, ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için 'evet' diyoruz." İfadelerine yer verildi.