NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, Mısır’daki darbenin ardında Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ve Avrupa Birliğinin olduğunu söyledi.

Batı ülkelerinin Mısır’da yaşananlara darbe gözüyle bile bakmadığını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, Türk halkının kıyıda köşede konuya dair eleştiri ve söz söylemek yerine düzenlenecek mitinglere katılması gerektiğinin altını çizdi.

Saadet Partisi olarak Mısır’da yaşanan darbeyi kınadıklarını da sözlerine ekleyen İl Başkanı Ali Doğan Simit, “Mısır da yaşananlara batı darbe bile diyemedi. Bu darbenin arkasında ABD, İsrail ve AB var. Mısır da meşru iradeye el konulmuştur. Mursi gözaltına alınmıştır. Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Bu darbeyi şiddetle kınıyoruz. Sadece söz söyleme değil, kıyıda köşede basit söyleşi ve eleştiri değil mitinglere fiilen katılmak madde ve manada yardımcı olmak en azından yanan ateşe karınca misali su taşımak lazım diye düşünüyorum. Bütün halkımızın duyarlı olacağına inanıyorum. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimizin Ramazan ayını ve oruçlarını sağlık sıhhat içerisinde geçirmesi yapılan bütün ibadetlerin kabul olmasını Cenabı Haktan niyaz ederim” diye konuştu.