Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir il Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen eski İl Başkanı Mehmet Değirmenci aday adaylığını açıkladı.

CHP Nevşehir İl Başkanı iken 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için görevinden istifa eden Mehmet Değirmenci bugün düzenlediği basın toplantısında CHP Nevşehir Milletvekili aday Adaylığını açıkladı. Değirmenci düzenlediği basın toplantısında, Nevşehir’de yaşıyorum. Nevşehir’imin, ilçelerimizin bütün sorunları benim de sorunlarım. İşte bu yüzden 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerde aday adaylığımı açıklıyorum dedi.

CHP Nevşehir Milletvekili Aday adayı Mehmet Değirmenci yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti.

‘’12 Yıldan beri, bir kriz döneminin ürettiği  iktidar tarafından yönetilmekteyiz. Öyle büyük hedefler sunmuşlar, öyle büyük sözler vermişlerdi ki, gerek sermaye, gerekse basın müthiş bir destekle bunları iktidara taşıdılar. Üç yıl istemişti başkanları…Güya üç yılda halkımızın yaşamını değiştirecekler, yaşam standartlarını üst seviyelere taşıyacaklardı. Çiftçimize mazotu ucuz vereceklerdi. Memur, emekli, işçi uçacaktı. Ülkemiz özgürlükler ülkesi olacaktı. Özellikle fikir özgürlüğü vazgeçilmez olacaktı. Hortumları keseceklerdi. Ve her şeyden önemlisi, Milletvekili Dokunulmazlığı kaldıracaklardı. Sadece kürsü dokunulmazlığı olacaktı.

Halkım sandı ki  doğru söylüyorlar... İktidara taşıdı bunları. Ve, maalesef üç dönem aralıksız bu iktidara prim verip, yeniden, yeniden seçti.

Oysa…bu hükümet verdiği sözlerin neredeyse hiç birini yerine getirmedi. Bırakınız halkımızın yaşam standartlarını yükseltmeyi, halkımız şu an 12 yıl önceden daha fakir. Kişi başına milli gelirimiz şöyle arttı, böyle arttı masalları ile, gelmiş geçmiş en bozuk gelir dağılımı sayesinde, birileri hakikaten uçtu. Yandaşlar doymak bilmiyor. Halkımız borçlu. Halkımızın bankalara olan toplam borcu,2002 de 4 Milyar Lira iken, bugün 300 Milyar Lira. Ucuz mazotu yanlışlıkla gemiciklere verip, çiftçiyi unuttuklarından, çiftçi üretemez oldu. Teşvik paraları ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Memur, işçi, emekli 2+2 maaş zamları ile onurlanırken, açlık sınırında boğuşup duruyor. Uçacağım derken, yürüyemez oldu…sürünüyor. Özgürlükler konusunda öyle bir yere geldik ki…Bugünlerde çıkarılan “İÇ GÜVENLİK YASASI” ile, artık “ÖZGÜRÜM” diye bağırmak bile mümkün olmayacak. Sadece iktidar yanlıları konuşabilecek. Hortumları kestiler. Hortumun ucunu evlerine, ayakkabı kutularına, rezidanslardaki kasalara, kollardaki saatlere çevirdiler. Oysa hortumun takılı olduğu musluğu kapatmayı unuttular. Gördük ki…hükümet devleti soyuyor. Yani halkının geleceğini, yetimin hakkını götürüyor. Sonra anladık ki…dokunulmazlıkları bunun için kaldırmıyorlarmış. Çünkü, bütün dünyanın, gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluk olayı bu sayede şimdilik yok sayıldı.

Bütün bu olup bitenlerin ışığında tabii ki Nevşehir’imin de gelişmesi, refahı tesadüflere kaldı. Çarşı esnafımızın halleri içler acısı. Şehir Merkezi zaten “KONTÖR DÜKKANLARI ve DÖNERCİLER”e kaldı. Onlarda ne yazık ki, binbir güçlükle okumaya ve yaşamlarını sürdürmeye çalışan, üniversite öğrencilerinin ceplerindeki  üç kuruş harçlıklardan medet umar hale geldiler. Maalesef, alış-veriş merkezleri neredeyse bütün illerimizin esnafını aynı konuma getirdi.

Üniversite öğrencileri  demişken…. Üniversitemizden başlarsak… Neyse ki Sevili Rektörümüzün olağanüstü çalışmaları ile, bir çok üniversitenin önüne geçti. Bizlere düşen de…bundan böyle üniversitemizin uluslar arası standartlara ulaşması için çalışmak ve destek olmak. Ve de, adına  yakışır bir anlayışla, Türkiye’nin Ortasından, hem ülkemize, hem bütün dünyaya bilim, barış, dostluk ve hoş görü yaymak.

Patates üreticilerimiz Kentimizin zenginleriydi bir zamanlar. Bugünlerde yaşadıkları kimin suçu bilinmez ama, onlarla ilgilenen yok. Neredeyse hepsi borçlu. Son dönemde, elektrik borçlarının yapılandırılması söz konusu. Ancak, bu yapılandırmayı yapabilmek için inanılmaz avukatlık parası ödemek zorundalar.

Üzüm üreticileri, taskobirliğin kapatılması ile tüccarın insafına bırakılmış durumda. Bağını görse bir türlü, görmese bir türlü.

İlimizde de kullandırılan, TARIMSAL KALKIMAYI DESTEKLEME FONLARI amacı içinde kullandırılmalı.

Allah’ın bize bahşettiği doğa sayesinde oluşan Turizmimizin, ilimiz insanına daha çok gelir sağlaması, standartların artırılması, sürekliliğinin sağlanması için artık önemli hamlelerin yapılması gereklidir. Tekelleşmenin önüne geçilmelidir. İnanıyorum ki Nevşehir’imin geleceği turizmdedir.

Önemli yatırımcıların ilimize gelmesi ve ilimiz zenginlerinin önemli yatırımlara imza atmaları sağlanmalı. Böylece, zeki gençlerimizin üniversiteden sonra ilimize dönmeleri, memleketlerine hizmet vermelerinin yolu açılmalı. Zira, bu sağlanmadığından okuyan gençlerimiz maalesef büyük kentlerin yolunu tutuyor.

Nevşehir’de yaşıyorum. Nevşehir’imin, ilçelerimizin bütün sorunları benim de sorunlarım. Normal yaşam sürecimde de zaten bu sorunları anlatmak ve çözüm üretmek için sivil toplum örgütlerinde, ticaret hayatımda, aile hayatımda ve siyaset hayatımda çalıştım, çalışıyorum. En son CHP İl Başkanı görevimi yerine getirdim. CHP’yi Nevşehir’de meydanlara taşıdım. Güncel sorunları basınla paylaştım. Cumhuriyetimizi, laikliği, hukuku, adaleti, demokrasiyi korumak adına mücadele verdim. Vermeye de devam edeceğim. Edeceğiz…

Şimdi, bütün bu bilgim, birikimimle, CHP İktidarında, Nevşehir’imin ve Ülkemin geleceğini kurtarmak için, AİLE SİGORTASINI halkımıza sunarak, halkımı sadaka ekonomisinden kurtarmak için, EMEKLİ UYUM Yasasını çıkarıp, emeklilere güzel bir yaşam kurmak, emekliye her dini bayramda bir İKRAMİYE vermek için, çalışan emeklinin maaşından kesilen % 15 DESTEKLEME Primini kaldırmak için, TAŞARON İŞÇİLİĞİ kaldırıp, köle düzenine son vermek için, SENDİKALAŞMANIN yolunu açmak için, MAZOTU ÇİFTÇİYE 2.00 TL.ye vermek için, halkımızın KREDİ KARTI Borçlarına bir çare bulmak için, ama, her şeyden çok YOLSUZLUĞUN,YOKSULLUĞUN kökünü kazımak için, YALANA,TALANA,DOLANA dur demek için, halkı yoksulluk içinde yaşarken, kendilerine saraylarda hayat kuranlardan, iktidar olamadan önce sermayeleri bir nişan yüzüğü olduğunu söylerken, sonradan karun gibi zengin olanlardan hesap sormak için 7 Haziranda yapılacak GENEL SEÇİMLERDE partimden milletvekili adayıyım.

Öncelikle,29 Martta yapacağımız önseçimde, üyelerimizin sağduyusu, emek ve vefaya vereceği destekle aday olacağıma, sonra da 7 Haziranda yapılacak seçimlerde Nevşehir’imin CHP li milletvekili olarak talihini değiştirmeyi başaracağıma inancım tamdır. Seçimlerin milletimize mutluluk, barış, huzur getirmesini diliyorum.’’