NEVŞEHİR (MHA) Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Nevşehir’de ciddi oranda öğrenci yurdu sıkıntısının yaşandığını belirtirken bu konuda iş adamlarını yatırım yapmaya çağırdı.
 15 bine yakın öğrenci kapasitesiyle Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinin Türkiye’nin dört bir yanından öğrencileri ilimize taşıdığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, 20 güne yakın bir süredir ülkenin dört bir yanından Partililerin yurt konusundaki taleplerini çözmek için uğraş verdiklerini söyledi.
Ülkenin ekonomik durumunun oldukça kötü olması ve öğrenci velilerinin genelde devlet yurtlarını talep etmeleri gibi nedenlerle yurt konusunda Nevşehir’de ciddi bir sorunun bulunduğunu belirten İl Başkanı Değirmenci, “Öncelikle yeni eğitim öğretim döneminin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Neredeyse 20 gündür Türkiye’nin değişik illerinden il başkanlarımız. İlçe başkanlarımız. 

Partililerimiz öğrencilerin konaklamalarıyla ilgili beni arıyorlar. Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama üzülerek söyleyim elimiz kolumuz bağlı. Şu an ilimizin en büyük problemi Üniversite öğrencilerinin konaklama sorunu. Açıkta kalanlar bir hayli fazla. Ekonomi o kadar kötü ki aylık 350 TL bile ailelere fazla geliyor. Haliyle herkesin arzusu devlet yurdu. Devlet yurtlarında 150-200 TL ye öğrenciler yerleşebiliyor. Devletin her ile bir Üniversite kampanyasının yanında her ile daha büyük kapasiteli öğrenci yurdu kampanyasını başlatmaması sorunu tam da burada ortaya çıkıyor.

Bu kadar genç dinamiği olan ülkemizde Üniversite öğrencisinin bulunması böyle bir sonucu da ortaya çıkarıyor. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerek. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Son yıllarda ilimizde yurt konusunda ciddi bir gelişme var. Ancak büyük kapasiteli ve öğrencilerin daha ucuz fiyatlarla yararlanabilecekleri yurtların inşa edilmesi gerekiyor. Aksi halde bu sorun daha uzun süre gündemde kalmaya devam edecek. Özellikle kız öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesi konusunda adımlar atılmalı” dedi.