“Demokrasinin Adı Var, Kendi Yok”

NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birilerinin kendi seçtiğini halka onaylatma çabasından ileri gitmeyeceğini ileri sürdü.

Parti olarak alınan karar doğrultusunda hiçbir adayın yanında ya da karşısında olmayacaklarını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, mevcut adayların Milli Görüş Kriterlerine uymadığını ifade etti.

Bu seçimin adil olmaktan uzak olduğuna da değinen İl Başkanı Ali Doğan Simit, “Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde bizim adayımızda yok. Hiçbir adayı da desteklemiyoruz. Saadet Partisi olarak genel merkezimizde yapılan istişareler sonucunda Sayın Genel Başkanımız bir açıklama da yaptı. Hiçbir Cumhurbaşkanı adayı milli görüş kriterlerine uymadığından ve Milli Görüşü temsil etmediğinden dolayı Saadet Partisi mevcut adaylardan hiç birini desteklememe kararı aldı. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin adil bir seçim süreci olmadığına inanıyorum. Demokrasinin adı olup, kendisinin olmadığı bir seçim bu. Rahmetli Genel Başkanımızın söylediği gibi Demokratik değil Demokratun bir seçim olacak. Yani kendi seçtiklerini halka onaylattırıyorlar. Hiçbir adayın yanında ya da karşısında değiliz. Biz kişisel siyaset yapmıyoruz” şeklinde konuştu.