Geçtiğimiz hafta AK Parti'den Derinkuyu Belediye Başkan aday adaylığı resmi müracaatında bulunan Nevşehir ve Derinkuyu ilçesinin tanınan sevilen eğitimcilerinden olan Erdal Şahin, Nevşehir FİB Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatörü İbrahim Uysal'ı haber merkezinde ziyaret etti.

Nezaket ziyaretinde açıklamalarda bulunan AK Parti Derinkuyu Belediye Başkan aday adayı Erdal Şahin,"Derinkuyu bizim için olmazsa olmazlarımızdandır, Derinkuyu benim için bir sevdadır. Eğer Derinkuyu’muza Belediye Başkanı olursam teslim alacağım hizmet bayrağını daha da ilerilere taşıyarak Derinkuyu’ya gece gündüz çalışacağım dedi. 

Şahin, “31 Mart yerel seçimleri için AK Partimizden Aday Adaylığı başvurumuzu yaptık. Temayül yoklaması yapıldı parti yönetim kurulumuz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, mahalle başkanlarımız, meclis üyelerimiz oy kullandılar ve bu noktada oy kullanan partimizin yetkili organlarına şükranlarımızı belirtmek isterim. Bu onurlu görev bize tevdi olduğu takdirde tüm dava arkadaşlarımızla birlikte bu yolda kazanmak amaçlı partimizin çıtasını ve oyunu hem kazanarak hem de oyunu artırarak hedeflerimizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu bağlamda duaları ve teveccühleri ile bizlere destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren FİB Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatörü İbrahim Uysal'da Başkan Aday adayı Erdal Şahin’e başarılar dileyerek, “Seçimin sonunda kazanan inşallah Derinkuyu olur” şeklinde konuştu.

ERDAL ŞAHİN KİMDİR?
1973 Yılında Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Derinkuyu Atatürk ilkokulu’nda ortaöğrenimini Nevşehir İmam Hatip Lisesi’nde1992 yılında tamamladı Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakultesi Sınıf öğretmenliği bölümününde1996 yılında tamamladı. Aynı yıl Uşak ili Sivaslı ilçesi Ketenlik İlkokuluna atandı. 1999-2000 yılları arası Ağrı ili Patnos İlçesinde Andaçlı ilköğretim okulunda asker öğretmen olarak vatani görevimi yaptı. 2000 yılında Nevşehir iline atandı. Sırasıyla  Derinkuyu Özlüce ilköğretim okulu, Suvermez ilköğretim Okulu, Yazıhüyük Gazi İlkokulu, Yazıhüyük Ortaokulu ve Derinkuyu 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'nda öğretmen ve okul müdürü olarak görev yaptı. 
Halen Derinkuyu Eğitim Bir-Sende ilçe başkanlığı,
Nevşehir Alemdar İmam Hatip Mezunları Derneği Denetleme Kurul üyeliği, 
Derinkuyu Alemdar İmam Hatip Mezunları Derneği ilçe temsilciliği görevlerini sürdürmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi YEREL YÖNETİMLER bölümü 2. Sınıfında öğrenim görmektedir. 
Anadolu Üniversitesi İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri uzmanı.
18. Dönem AK Parti Siyaset Akademisi programına katıldı.
 Evli ve altı çocuk babasıdır.