Nevşehir’de sakin giden seçim yarışına gölge düştü. Toplumun her kesime eşit mesafedeki duruşuyla taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve ilgisini kazanarak Nevşehir’de iddialı konuma gelen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Bülent Tekiner’in Derinkuyu’daki seçim bürosu saldırıya uğradı.

Parti bayrakları ile Tekiner’in pankartlarını kesen saldırganlar kaçtı. CHP adayı Tekiner, iktidara yürüdükleri bir süreçte meydana gelen bu olayın düşündürücü olduğunu söyledi. Soruşturma sürüyor.

 

NEVŞEHİR (Derinkuyu) – Edinilen bilgiye göre dün gece yarısı saat 00.30 sıralarında Derinkuyu İlçe Merkezindeki Cumhuriyet Halk Partisi Seçim İrtibat Bürosuna gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler buradaki parti bayrakları ile 1. Sıra adayı Bülent Tekiner’e ait pankartları kestiler. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe merkezinin etrafındaki bayrakları da kesen saldırganlar daha sonra kaçarak izlerini kaybettirdiler.

 

Saldırı Derinkuyu’da büyük öfkeyle karşılanırken, konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Şener Taşkesen saldırganların seçim bürosuna girip girmediğinin yapılan polis araştırmasının ardından netleşeceğini, konunun adli makamlara intikal ettiğini söyledi.
 

İKTİDARA YÜRÜYORUZ, KORKMUYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, saldırının kentte uzun yıllardan sonra milletvekili çıkartmaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik olmadığını, aynı zamanda halkın iradesine karşı yapıldığını da söyledi. Olayı Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş kişileri sokağa dökmeyi amaçlayan provokatif bir eylem olarak nitelendiren Tekiner, seçime sayılı günler kala bu çirkin oyuna parti olarak gelmeyeceklerini belirtti.

“CHP iktidara yürüyor. Halkın tercihi ve iradesiyle her geçen gün artan bir tempoda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne doğru yürüyoruz. Nevşehir’in sesi olmaya kararlıyız. Nevşehirli’nin hakkını korumaya kararlıyız. Biz korkmuyoruz ancak korkan birilerinin olduğu ortada. Onlar korkmaya devam etsinler. Bu saldırılar bizi yıldırmayacağı gibi aksine daha çok motive eder.” diyen Tekiner, seçim bürosu ve parti binasını gören iki kameranın olay esnasında kayıtta olmamasıyla ilgili yorum yapmaya gerek duymadığını söyledi.

 

Derinkuyu’da büyük bir öfke ve üzüntüye karşılanan saldırıyla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Yetkililer fail ya da faillerin bulunması için geniş çaplı bir araştırmanın başlatıldığını belirttiler.