NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Derinkuyu belediye başkan adayı Bülent Aksoy, 30 Mart seçimleri sonucunda göreve seçilmeleri durumunda İktidarın da gücüyle ilçeyi şantiyeye çevireceklerini belirtti.

İlçede görev yapan memurların konut sorununu giderecek ve ilçe halkının konut ihtiyacına cevap verebilecek projelerinin hazır olduğunu söyleyen Ak Parti Derinkuyu belediye Başkan adayı Bülent Aksoy, yer altı şehrini 1 saatte gezip ilçeden ayrılan turisti daha fazla ilçe de tutabilmek ve ilçe esnafına daha faydalı hale getirilebilmek için de projelerinin olduğunu kaydetti.

İlçede tarımsal sorunlardan kaynaklanan işsizlik sorunlarını çözmek adına dev projelere imza atmaya hazırlandıklarını ifade eden Ak Parti Derinkuyu Belediye Başkan Adayı Bülent Aksoy, “Derinkuyu’muzda çalışan devlet memurlarımızın, öğretmenlerimizin konut alanında ciddi sıkıntıları var. Allah’ın izniyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile işbirliği yaparak ilçemizdeki bu sıkıntıyı çözeceğiz. İlçemize kültür merkezi inşa edeceğiz. Taşkın su kanalımızı daha çok kullanmak amacıyla beton taşla döşeyerek çirkin görüntüyü de önleyeceğiz. Derinkuyu’yu şantiye haline dönüştüreceğiz. İlçemizde bulunan yer altı şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler 1 saat gibi kısa bir sürede gezerek ilçemizden ayrılıyor. Kültür ve Turizm bakanlığımızla işbirliği yaparak turistin daha fazla ilçemizde kalması ve esnafımızdan alışveriş yapması için çeşitli projeler geliştireceğiz. Turistin ilçemizde karşılaştığı konaklama sorunuyla ilgili de özel sektör ile birlikte çalışacağız. İlçemizin tarihi ve kültürel birikimini tanıtma anlamında büyük projelere imza atmak istiyoruz. Kanalizasyon arıtma tesisimiz ilçemizde hizmete geçti. Ancak bazı mahallelerimizde alt yapıyla ilgili büyük sorunlar var. Alt yapı sorunlarımızı kısa sürede bitirmeyi hedefliyorum. İlçemizde tarımda yaşanan sorunlar nedeniyle işsizlik sorunları büyük. Yapacağımız dev projelerle işsizliğe ilçemizde bir son vereceğiz” ifadelerinde bulundu.