1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin istifa ettiği öne sürüldü.
7 Haziran'da Türkiye genelinde yüzde 16,3 oy alan MHP, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 12,0 alarak 4,3 puan geriledi.

 Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de bile büyük oy düşüşleri yaşandı. MHP genel merkezi birbirine girmiş durumda. İnternethaber.com'a gelen son dakika bilgilere göre Devlet Bahçeli divanı toplamak için talimat verdi.
MHP genel merkezi bu sıcak gelişmeyle birlikte kaynıyor. Koridorlarda Devlet Bahçeli istifa edebilir söylentileri dolaşıyor.
1 Kasım seçim sonuçları akmaya başladığı andan itibaren MHP genel merkezi sessizliğe gömüldü. MHP divan üyelerinin dahi bulundukları illerde milletvekilliğini kaybettiği söyleniyor.
mhp seçim sonuçları türkiye haritasıTürkiye seçim haritasında MHP rengi yer almazken 7 Haziran seçim sonuçlarının da gerisinde bir tablo ile partililer şok olmuş durumda.

MHP MİLLETVEKİLİ SAYISI
Sandıkların yüzde 86'sının açıldığı saatlerde MHP oyları yüzde 11.86'ya kadar gerilemiş göründü. MHP 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım seçim sonuçlarına bakıldığında ise milletvekili sayısının yarıya azaldığı ve 44'e düştüğü görülüyor.

MHP'den istifa açıklaması

1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin istifa ettiği öne sürüldü. Bunun üzerine MHP'den bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Bahçeli'nin istifasının söz konusu olmadığı belirtildi.
7 Haziran'da Türkiye genelinde yüzde 16,3 oy alan MHP, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 12,0 alarak 4,3 puan geriledi.