BU DA SİYASİ TELEFON DOLANDIRICILARI

Şanlıurfa’da Türkiye gündemine oturan kontör dolandırıcıları şimdi de milletvekili aday adaylarının üzerine dolandırıcılığa başladı. Türkiye’de en fazla aday adayı müracaatının yapıldığı Şanlıurfa kontör dolandırıcılarının iştahını kabarttı. Yalnızca AK Parti’ye 300 aday adayının müracaat ettiği Şanlıurfa’da, kontör dolandırıcılarının da boş durmadığı bildirildi.

 

BAZI ADAY ADAYLARININ KAMUOYU OLUŞTURMA KURNAZLIĞI

 7 Haziran Genel Seçimleri için Şanlıurfa’dan milletvekili aday adayı olan hatta özelikle AK Parti aday adayları ile ilgili son günlerde müthiş bir dezenformasyon yaşanıyor. Kontör dolandırıcılarının haricinde farklı bir dezenformasyonda bazı aday adaylarının yakınlarından birine kendi ismi için vatandaşı aratıp “Biz AK Parti Genel Merkezinden arıyoruz. Anket İçin sizi rahatsız ediyoruz. Şu İsmi nasıl bilirsiniz. Aday olarak görmek ister misiniz ” şeklinde kamuoyu oluşturulmaya çalıştığı ileri sürüldü.  Aranan kişi de bu telefon görüşmesini yakın çevresine aktararak ”Bu gün beni şu partinin Genel Merkezinden aradılar Şu ismi sordular” demesiyle başlayan söz konusu isim üzerindeki söylenti aday adayı için müthiş bir kamuoyu algısı oluşturduğu iddia edildi.

BU DA KONTÖR DOLANDIRICILARIN YOK ARTIK DEDİRTTİĞİ OLAY

Ancak işin daha vahim tarafı ise bu işin içine kontör dolandırıcılarının da girmiş olması. İddiaya göre aynı taktiği kontör dolandırıcıları da AK Parti yada diğer partilerin aday adaylarının ismini kullanarak aday adayları yakınlarını ve vatandaşları dolandırmaya çalışmaları. Bu yönteme bazı vatandaşları dolandırmaya çalışan kontör dolandırıcılarının son günlerde bir çok vatandaşı aradığı öğrenildi. Kontör dolandırıcılarına karşı toplumsal duyarlığın artması dolayısıyla bir çok vatandaşın bu oyuna gelmediği bildirildi.

TELEFON ARAMALARINA VATANDAŞ KUŞKUYLA YAKLAŞTIĞI İÇİN TUZAĞA DÜŞMEDİ

Öte yandan her seçim döneminde partilerin genel merkezi tarafından bazı vatandaşların aranıp aday adayları için bazı sorular sorulduğu hep konuşuldu. Ancak bazı vatandaşlar bu tür telefonların şimdiye kadar kendilerine hiç denk gelmemesine hep şaşırmıştı ve işin doğruluğuna inanmadıklarını bulundukları her ortamda anlatmışlardı. Bu durum ise son günlerde siyasetçilere dadanan kontör dolandırıcılarına da kuşkuyla yaklaşmalarına neden oldu.