İstanbul, Esenyurt'ta yaşanan acı olay sonucu hayatını kaybeden Yusufiye'li Cengiz Akyıldız için üzüntüsünü ile getiren Dilari duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti;
 "Türk milletinin üzerinden oynanan oyunlardan bir tanesi bu gün İstanbul/Esenyurt'ta  MHP seçim burosuna yapılan silahlı ve pıçaklı çirkin saldırı neticesinde Ülkücü Hareket'in yiğit evlatlarından olan (Yusufiye'li) Cengiz Akyıldız şehit düşmüştür.
 Bu çirkin saldırı neticesinde 7 yiğit evlatta yaralanarak tedavi altına alınmıştır.Şehidimize Allahtan rahmet  yaralılara acil şıfalar dilerim.
 Görüldüğü gibi MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar konuşma yaparken otuz kişiyle yapılan saldırı şu gerçeği ortaya çıkarmaktadır: Dağdaki eşkiyalar şehirlerimize inmiştir bunlarıda bilmek gerekmektedir. Bu acı hadiseler bir gün öncesinden güney doğu anadolu şehrimizden bu vatanın koruyucu güçlerinden olan askeri birliğimiz geçerken çoçuk katilinin resimlerini gösterme alçaklığla birlikte sloğan atmışlardır bu hadiseler vatan hainlerine cesaret vermiştir.
Türk milletinin sigortası olan Ülkücü Hareket'i tahrik etmeye çalışmaktadırlar. Kolluk güçlerinin ilimizde ve ilçemizdeki  MHP binalarımızın ve seçim burolarımızın korunması gerekliliği doğmuştur. Gündem değiştirmek için olabilecek üzücü hadiselerden milliyetçi ülkücü gençlerimiz sorumlu değildir." diyerek sözünü tamamladı.