AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Salı günü Kırşehir’e gelerek Ahiliği Kırşehir’den tüm dünyaya anlatacağını belirtti.

Hatırlayacağınız gibi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu iki hafta öncesinde hafta sonu tatilini geçirmek ve AK Parti İl Teşkilatının düzenlediği halkla buluşma toplantısına katılmak üzere eşi ve çocuklarıyla birlikte geldiği Nevşehir'e Şırnaktan gelen şehit haberleri üzerine programını iptal ederek Ankara'ya dönmüştü...Uçisar Argos otelde konaklayan Bakan Davutoğlu Kapadokya bölgesine hayran kaldığının ifade etmişti. İki hafta sonra Dışişleri Bakanı Davutoğlu bu kez Kırşehir e geliyor.

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Kırşehir heyeti olarak geçtiğimiz aylarda Dış İşleri Bakanımız Sn.Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret ederek üniversitemizin düzenlediği 2.Uluslararası Ahilik Sempozyumunun açılış programına davet etmiştik. Ayrıca Ahiliğin uluslararası bir boyut kazanması için yabancı ülkelerin bakanlarının da Kırşehir’deki programlara davet edilmesini talep etmiştik. Sayın Bakanımız Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımızın yerine Kanada’ya gideceği için sempozyumun açılışından bir gün önce Salı günü düzenleyeceğimiz Gala Yemeği’nde bizlerle birlikte olarak Ahiliği Kırşehir’den tüm dünyaya tanıtacak. Ayrıca Sayın Bakanımız Sırbistan, Kosova ve Makedonya bakanlarına da mektup yazarak özel olarak Kırşehir’e davet etti. Aynı şekilde Dış İşleri Bakanlığımızın koordinasyonunda birçok ilgili yabancı kişi ve kuruluşlar Kırşehir’e davet edildi. Yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak Kırşehir’e vermiş olduğu sözü tutan Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımızın desteği ile zaman içinde Ahilik kutlamalarının uluslararası bir boyut kazanması ve Ahiliğin ve Ahilik ilkelerinin Kırşehir’den tüm dünyaya yayılması için yoğun gayret gösteriyoruz. Üniversitemizin öncülüğünde Ahiliğin konuşulması, anlatılması ve tanıtılması gerçekten çok önemlidir. Yeni nesillere Ahiliği tanıtmamız hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunun için Kırşehirliler olarak Ahiliğe sahip çıkarak çok çalışmamız gerekmektedir. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Sempozyum bu kapsamda oldukça önemli bir boşluğu dolduracaktır. Sempozyuma katılacak olan 50’ye yakın akademisyen AHİLİĞİN TARİHÎ, İLMÎ, SOSYO - KÜLTÜREL VE İKTİSADÎ TEMELLERİ, KÜLTÜR COĞRAFYAMIZDA AHİLİK, KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞINDA AHİLİĞİN GÜNÜMÜZE YANSIMALARI VE YENİDEN ETKİN HÂLE GETİRİLMESİ, KÜLTÜR VE MEDENİYETİN OLUŞMASINDA AHİLİĞİN ETKİLERİ, AHİLİĞİN İKTİSADÎ BOYUTU VE İŞ AHLAKI, KÜLTÜR COĞRAFYAMIZDA AHİLİK, AHİLİĞİN EĞİTİM ANLAYIŞI VE UYGULAMALARI, AHİLİK VE AHİLİĞİN MERKEZİ OLARAK KIRŞEHİR, AHİLİKTE SOSYAL HAYAT VE KADIN, AHİLİĞİN TARİHİ FONKSİYONLARI konu başlıklarında Ahiliği konuşacak, bilgi ve düşüncelerini paylaşacaklar ve ortak sonuçlara varacaklardır. Geçmişten gelen tüm çalışmaları da üst üste koyarak Ahiliği hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Tüm hemşerilerimiz başta olmak üzere herkesi Ahilik Haftası boyunca yapılacak etkinliklere ve özellikle Sempozyuma katılmaya ve sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sempozyumun ve diğer tüm etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz”.

Kaynak:Hırşehir24 Haber