NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz gün Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen ve geçtiğimiz yıllara oranla daha az kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Zeki Tekiner’in anma programında gözyaşlarına hakim olamayan bir isim vardı.

1980 İhtilali döneminde sol görüşlü eylemleri nedeniyle hapse girdiğini ve o dönemde CHP Eski Nevşehir Milletvekili ve İl Başkanlarından Zeki Tekiner ile tanışma fırsatı elde ettiğini belirten İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Soner Menekşe, Tekiner’in kendisini kurtarmak üzere Avukatı olmak istediğini ancak kendisinin bu teklifini kabul etmediğini de ilk kez anlattı.

Tekiner’in kendisine yaptığı teklifi kabul etmemesinin ardında daha önemli davalara bakmasını istediği için bu teklifi kabul etmediğini söyleyen İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Soner Menekşe, “Ben hapse girdiğimde benim davama bakmak istemişti. Bizzat beni ziyaret ederek davama girmek istediğini söyledi. Ama ben kendisinin benim davamdan daha önemli işleri olması nedeniyle bunu kabul etmedim. O görüşmemizin ardından birkaç gün geçti kendisinin hunharca öldürüldüğünü duydum. İnanın ne düşüneceğimi, ne yapacağımı bilemedim. Sanki ailemden birini kaybetmiştim” açıklamalarında bulundu.